Брифінг начальника Військової адміністрації Кривого Рогу Олександра Вілкула на вечір 30 липня

ВАЖЛИВО
30.07.22 - 23:23

Брифінг начальника Військової адміністрації Кривого Рогу Олександра Вілкула про ситуацію на вечір 30 липня.

ГОЛОВНЕ :

 

На нашому напрямку фронту ситуація продовжує залишатися стабільно напруженою, але повністю контрольована ЗСУ. Всі наші частини діють злагоджено та мужньо. За інформацією Оперативного Командування «Південь» з виявленням підготовки противника до проведення контратаки в напрямку Брускінське – Білогірка, біля Давидового Броду, нашими силами нанесено вогневе ураження. Противник відмовився від виконання завдання. Також за результатами роботи наших ракетно-артилерійських підрозділів, підтверджено вогневе ураження пункту управління батальйонної тактичної групи 34-ої окремої мотострілецької бригади окупантів в Брускінському та знищено склад ворожих боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів в Бериславському районі Херсонської області.

 

Окупанти варварськими обстрілами продовжують терор мирних громад та населення. У Нікопольському районі вночі окупанти з РСЗВ «Град» вдарили 80-ма снарядами по місту Нікополь та по Червоногригорівській громаді. У Нікополі зруйновано 1 приватний будинок, пошкоджено 15 приватних будинків, господарські будівлі, електромережу. Також є руйнування на 2 підприємствах. Без втрат. Вдень орки обстріляли Криворізький район. Ворог вгатив по селам Велика Костромка та Мар’янське Зеленодольської громади. У Великій Костромці пошкоджено будівлю дошкільного навчального закладу, приміщення приватного підприємства, лінію електропередач. У Мар'янському, яке обстріляли з "Ураганів", пошкоджено кілька житлових будинків та господарські споруди. Також були обстріли прикордонних територій Широківської та Апостолівської громад. Слава Богу, ніхто з людей не постраждав.

 

У Кривому Розі ситуація повність стабільна та знаходиться під контролем Військової адміністрації та ЗСУ. Інфраструктура міста працює в нормальному, штатному режимі. 

 

Шановні земляки! В умовах воєнного стану ми продовжуємо допомогу криворіжцям. Вже 84 тисячі криворізьких родин із найбільш незахищених категорій отримали безкоштовні продуктові набори від міста. Разом з міською владою ми переглянули список категорій населення, які потребують підтримки та допомоги в цей складний час і прийняли рішення про його розширення. Перелік розширено до 37-ми категорій замість 26-ти. Відповідно, з 1-го серпня ще майже 30 тисяч криворізьких сімей матимуть можливість отримати безкоштовні продуктові набори. Повну інформацію про категорії, пункти видачі, їх адреси і час роботи ви можете подивитися у мене на Фейсбук або Телеграм-каналі постом раніше. Шановні земляки! Не потрібно хвилюватися, прокидатися рано та займати черги на пунктах в перші дні. Гарантую - всі, хто мають право на отримання продуктових наборів, обов’язково їх отримають у зручний для вас час у будь-який день.

 

Сьогодні їздив містом - багато криворіжців у парках, біля фонтанів. Майже як у мирному житті. Але не забувайте, що поряд фронт. І таке майже мирне життя - це результат величезної праці багатьох людей, героїзму та подвигу наших воїнів. Як і раніше, дотримуємося всіх правил військового стану, комендантської години та, особливо, повітряної тривоги. Віримо у наші Збройні Сили та нашу Перемогу!

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: