Брифінг начальника Військової адміністрації Кривого Рогу О.Вілкула на вечір 11 серпня

ВАЖЛИВО
11.08.22 - 21:08

Начальник Військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул – про ситуацію на Криворіжжі станом на вечір 11 серпня.

ГОЛОВНЕ:

 

-  Оперативна ситуація на нашому напрямку фронту залишається напруженою, проте повністю контролюється Збройними силами України. Всі наші частини діють злагоджено та мужньо. Ворог продовжує нести втрати в живій силі та техніці.
За інформацією ОК «Південь», двічі наша штурмова авіація відпрацювала по опорному пункту і осередку живої сили та техніки ворога в Бериславському районі. Біля населеного пункту Червоний Маяк у Бериславському районі 49-та ворожа армія лишилася без свого пункту управління. В Іщенці, це біля Давидового Броду, уражено командно-спостережний пункт батальйонної тактичної групи 76-ої десантно-штурмової дивізії ворога.

 

-  Окупанти продовжують терор мирних громад та населення. Сьогодні вночі орда додала ще одну сторінку до списку своїх кривавих злочинів. Масованого удару окупантів зазнав Нікопольський район. По ньому орки випустили 120 реактивних снарядів із РСЗВ БМ-21 "Град". У Нікополі загинуло троє людей, сім поранено, серед них 13-річна дівчинка. Троє поранених у стані середньої тяжкості перебувають у лікарні. У місті пошкоджено 40 багатоповерхівок та 2 приватних будинки. 5 квартир повністю зруйновано. Також під удар орків потрапили 3 школи, Будинок дитячої та юнацької творчості, два магазини, гаражі та машини містян. У селі Придніпровське пошкоджено 14 приватних будинків, пошкоджено амбулаторію, торгівельний центр, стадіон, лінії електропередач. Тобто скрізь ворог завдає ударів по мирних об'єктах. У Криворізькому районі вночі ворог обстріляв із РСЗВ «Ураган» Зеленодольську громаду, а ввечері її прикордонні території. Пошкоджено приватний будинок та господарчу споруду. Слава Богу, без втрат.

 

-  Триває розмінування території Криворізького району. Сьогодні поруч із селом Велика Костромка знешкоджено відразу 28 касетних боєприпасів від «Торнадо-С». 

 

-  У самому Кривому Розі ситуація повністю контролюється Військовою адміністрацією та ЗСУ. Повністю забезпечено роботу всієї інфраструктури, комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ. Комунальники проводять мирні роботи, триває підготовка міста до зими,  проводяться роботи на мережах і в котельнях. Також ви бачите, що йдуть роботи з покосу трави. Зараз сезон алергенних рослин і це дуже важливо для багатьох городян. Тому прохання до підприємців - навколо своїх об'єктів також виконайте відповідні роботи.

 

-  Ще раз про інформаційну безпеку і, якщо можна так сказати, «інформаційну гігієну» в соціальних мережах. Ніяких переміщень військових, ніяких місць розташування техніки тощо – ні в постах, ні в обговореннях бути не повинно. У ворога створені цілі підрозділи, які моніторять таку інформацію. І друге – не сійте паніку в соцмережах повідомленнями, що хтось десь чув, десь щось бахнуло і так далі. Як я вже говорив - про вибухи на кар'єрах заздалегідь виходить вся інформація в каналі - !! СИРЕНА !! Кривий Ріг ОФІЦІЙНИЙ. А про грозу можна переглянути на будь-якому метео-сайті. До речі, ліквідацією наслідків дуже сильного шквального вітру з грозою, який надвечір пронісся містом, уже займаються комунальні служби. Я розумію, що час тривожний. Але якщо буде щось дійсно серйозне – то інформація з'явиться в офіційних джерелах. Бережіть свої нерви. Але при сигналі про повітряну тривогу обов'язково переходьте в укриття.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: