Брифінг начальника Військової адміністрації Кривого Рогу О.Вілкула на вечір 12 серпня

ВАЖЛИВО
12.08.22 - 21:47

Начальник Військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул – про ситуацію на Криворіжжі станом на вечір 12 серпня.

ГОЛОВНЕ:

 

- По всій лінії зіткнення на нашій ділянці фронту ситуація продовжує залишатися напруженою, але стабільною і повністю перебуває під контролем Збройних Сил України.

 

- За інформацією Оперативного Командування «Південь», нашою авіацією нанесено 2 удари по опорному пункту ворога – біля села Андріївка та по скупченню ворожої сили і техніки біля Брускинського. Це наш напрямок, неподалік Давидового Броду. Також нашими ракетно-артилерійськими підрозділами знищено чотири одиниці броньованої та автомобільної техніки, а також склад боєприпасів у Бериславському районі Херсонської області. Противник намагається відновити боєздатність підрозділів, що зазнали суттєвих втрат на зазначеному напрямку. Проте, наші хлопці задають їм жару і в день, і в ночі. 

 

- Окупанти продовжують обстріли по всій лінії зіткнення та продовжують терор мирних громад Осокорівки, Нововоронцовки, Трудолюбівки, Князівки та інших. Орки «Градами» обстріляли сьогодні Велику Костромку Криворізького району, у селі пошкоджено 3 житлові будинки. О 18 годині обстріляли з РСЗВ «Ураган»  відкриту територію села Перше Травня Апостолівської громади. Без втрат, слава Богу, і там, і там. Важкою артилерією сто п’ятдесят другого калібру вдарили по Нікополю. Там пошкоджено чотири приватних будинки та легкові автівки. Також, Слава Богу, без втрат. У Нікопольському районі по Марганцю ворог вдарив із «Градів» – 40 реактивних снарядів. Постраждали об’єкти соціальної та промислової інфраструктури, пошкоджено будівлю залізничної станції, 2 приватних будинки, 3 господарчі споруди, 4 багатоповерхових будинки, в одному з яких зруйновано зовнішню стіну з 3-го по 5-й поверхи. Із під завалів врятовано одну особу, нашими рятівниками, троє людей отримали поранення, серед госпіталізованих – 12-річний хлопчик.

 

- Що стосується Кривого Рогу: повністю забезпечено роботу всієї інфраструктури, комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ. Ситуація в місті повністю контролюється Військовою адміністрацією та ЗСУ. Наші комунальники продовжують займатися ліквідацією наслідків учорашнього дуже сильного шквального вітру з грозою, який надвечір пронісся містом. Буревієм було повалено біля ста дерев. В одному з будинків по вулиці Металургів деревом було пробило стіну, наразі вона вже відновлена. По вулиці Свято-Миколаївській була частково пошкоджена покрівля. Там вже відновлена гідроізоляція, тривають відновлювальні роботи димо-вентиляційних каналів і після того буде покладено шифер. Біля прибудинкових територій триває розпил повалених дерев та їх вивіз. Повністю відновлювальні роботи після буревію будуть завершені протягом тижня.

 

- Сьогодні Міжнародний День молоді. Війна змінила наше життя. На жаль, зараз ворог обстрілює наші мирні міста, влаштовує терор на тимчасово окупованих територіях та бреше світові. Але ми даємо гідну відсіч та переможемо! Я знаю, що після нашої перемоги Кривий Ріг буде знову лунати на всю Україну, тому що ми маємо потужний потенціал! Давайте згадаємо музичні фестивалі Турбофлай (Кривий Ріг) та Best city (Дніпро) - те покоління молоді, що зараз уже старше, знає, як це було круто. А після нашої перемоги, впевнений, придумаємо ще крутіше для нинішнього покоління молоді! Зі святом, всіх, хто молодий тілом і душею!

 

- І про наші мирні перемоги. У цьому році за результатами Національного мультипредметного тесту сто тридцять юних криворіжців склали тести на 200 балів. Минулого року 200 балів отримали лише шість випускників. Пишаюся нашою криворізькою молоддю і бажаю успіхів та нових перемог!

 

- Шановні земляки! Попереду вихідні, але ми маємо виконувати правила військового стану. Бережіть своє життя та дотримуйтесь правил безпеки.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: