Брифінг начальника Військової адміністрації Кривого Рогу О.Вілкула на вечір 14 червня

ВАЖЛИВО
14.06.22 - 21:39

Начальник Військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул – про ситуацію на Криворіжжі станом на вечір 14 червня.

Головне:

 

- Оперативна обстановка на нашому напрямку фронту зберігається напруженою, але завдяки вмілим діям наших військових перебуває під повним контролем Збройних сил України. За офіційною інформацією Міністерства Оборони України, ворог зосереджує основні зусилля на утриманні зайнятих рубежів та недопущенні проведення нашими військами контрнаступальних дій, проводить дистанційне мінування. Зокрема, окупанти провели мінування окремих ділянок узбережжя річки Інгулець на рубежі Давидів Брід – Калінінське.

 

- Ситуація у самому Кривому Розі та районі повністю стабільна та контролюється Військовою адміністрацією та ЗСУ. Уся інфраструктура міста працює. Ми продовжуємо зміцнювати всі периметри оборони міста.

 

- Орки продовжують обстріл по всій лінії зіткнення, зокрема у районі населених пунктів Токарево, Трудолюбівка та інших. У Криворізькому районі ворог обстріляв прикордонну територію Апостолівської, Зеленодольської та Широківської громад. Жертв немає. Але, на жаль, зросла кількість жертв нещодавнього обстрілу з «Ураганів» Зеленодольської громади. Внаслідок вчорашнього обстрілу Малої Костромки загинула 72-річна жінка. Її тіло було виявлено вранці біля дачного будинку. Нагадаю, після обстрілу Зеленодольська у ніч на понеділок, загинула одна жінка та п'ятеро людей було поранено.

 

- Сьогодні евакуювали 76 жителів Зеленодольська, Високопілля, Малої Костромки та Великої Костромки. Для цього було направлено до Зеленодольська 5 наших автобусів, біженців супроводжували медики та соціальні працівники. Вже евакуйовано та прийнято у Кривому Розі понад 30 тисяч осіб лише з прифронтових громад Криворізького району та Херсонської області. Усі, хто хоче евакуюватись – мають таку можливість. Ми одна країна і маємо допомагати одне одному.

 

- Сьогодні річниця, коли у 2014-му році в небі над Луганськом було збито літак ІЛ-76. Загинули 49 наших військових, зокрема шестеро наших земляків - десантників 25-ї окремої повітряно-десантної бригади. Кривий Ріг – перше місто в Україні, де 14 червня було визначено Днем вшанування учасників АТО/ООС. І незважаючи на всі складнощі, наше місто залишається лідером в Україні із соціальної підтримки воїнів та ветеранів АТО. Ми зберігаємо усі міські соціальні програми. Ми пам'ятаємо кожного героя, і так буде завжди.

 

- Про наші мирні перемоги. На чемпіонаті з плавання в Німеччині вихованець криворізької ДЮСШ №2 Данило Васюк завоював два "золота" та три "срібла". А плавці Олександр Троїцький та Всеволод Троїцький, також вихованці ДЮСШ №2, здобули два «золота» та дві «бронзи» ​​на кубку в Польщі. Вітаю спортсменів та тренерів!

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: