Брифінг начальника Військової адміністрації Кривого Рогу О.Вілкула на вечір 22 червня

ВАЖЛИВО
22.06.22 - 20:48

Начальник Військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул – про ситуацію на Криворіжжі станом на вечір 22 червня.

Головне:

 

Оперативна обстановка на нашому напрямку фронту зберігається напруженою, але перебуває під контролем Збройних сил України. Усі наші військові частини виявляють героїзм та успішно виконують поставлені бойові розпорядження. Моральний дух окупантів продовжує падати з кожним днем  війни, вони продовжують зазнавати втрат у живій силі та техніці.

 

 Ворог продовжує здалеку здійснювати підлі обстріли мирних населених пунктів по всій лінії зіткнення. У Криворізькому районі під обстріл потрапила околиця Апостолівської громади, вночі три рази було обстріляно Велику Костромку Зеленодольської громади. Внаслідок обстрілу там пошкоджено ліцей, палац культури та інша інфраструктура. Люди не постраждали. Значну частину населення було заздалегідь евакуйовано.

 

Триває розмінування територій Криворізького району. Ще раз звертаю увагу: не чіпайте і не підходьте до підозрілих предметів, одразу викликайте 101 і 102. У небезпечних зонах переміщайтеся тільки дорогами загального користування.

 

Кривий Ріг живе та працює. У місті та районі ситуація повністю контролюється військовою адміністрацією, ЗСУ та правоохоронними органами. Усі органи влади чітко та злагоджено виконують свої функції.

 

Ми продовжуємо серйозну роботу, як щодо посилення нашої оборони на всіх периметрах, так і з надання допомоги у забезпеченні військових частин, які захищають Кривий Ріг.

 

Один із напрямків роботи – забезпечення військових автотехнікою. На сучасній війні дуже важлива мобільність військових підрозділів. Сьогодні у частині, яка захищає Кривий Ріг на всіх лініях оборони, ми передали ще 50 машин. Це 8 повнопривідних вантажівок, спеціально переобладнаних для військових, 35 пікапів і позашляховиків, а також 7 "швидких". Військова адміністрація – це така організація, яка має «нуль» бюджету,  тому ми з перших днів війни купуємо та постачаємо в наші частини таку техніку за приватні кошти. Усього вже передали 368 одиниць. Також продовжуємо інші поставки – від форми до квадрокоптерів та іншого обладнання. Ми й надалі підтримуватимемо наших бійців.

 

Продовжують прославляти Кривий Ріг мирними перемогами наші спортсмени. На Чемпіонаті світу зі скандинавської ходьби, який пройшов у Польщі, криворіжанка Неллі Бугаєнко стала чемпіонкою світу у віковій категорії 75+. А Анна Смирнова взяла бронзу у категорії 70+. Раджу всім брати приклад енергії та оптимізму у цих чудових жінок!

 

Дякую всім за роботу, за нашу єдність, за стійкість та самовладання. Від усіх криворіжців - низький уклін нашим героїчним захисникам. Усі разом ми наближаємо Перемогу, кожен на своєму місці. І всі разом ми обов'язково переможемо!

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: