Брифінг начальника Військової адміністрації Кривого Рогу О.Вілкула на вечір 27 червня

ВАЖЛИВО
27.06.22 - 22:37

Начальник Військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул – про ситуацію на Криворіжжі станом на вечір 27 червня.

Головне:

 

Ситуація на нашому напрямку стабільно напружена. За даними МО України, на нашій ділянці фронту противник основні зусилля зосередив на утриманні зайнятих рубежів. Але в той же час орки в 5-6 разів збільшили вогневий вплив по всій лінії фронту. Здалеку ворог вів обстріли зі ствольної та реактивної артилерії, мінометів, танків по всій лінії зіткнення. Зокрема – у районах населених пунктів Велика Костромка, Потьомкіне, Князівка ​​та інших. Ворог цинічно продовжує тактику випаленої землі. Декілька населених пунктів у Херсонській області на нашому напрямку просто вже стерті з лиця землі. У Криворізькому районі сьогодні вдень також були обстріли прикордонних територій Широківської громади. Постраждалих немає.

 

– Про подію не в нашому регіоні, але просто не можу мовчати – ненависть до орків переповнює. Сьогодні у Кременчуці Полтавської області орки вдарили ракетами по торгово-розважальному центру, в якому було близько тисячі мирних людей. Остаточних даних ще немає, але вже відомо, що багато загиблих та поранених, зокрема діти. Це вже за межею будь-яких доступних людському розумінню меж. Просто нелюди. Дорогі земляки, ще раз переконливо наполягаю - при сигналах повітряної тривоги слідуйте в укриття. Орки випускають по території України до 50 ракет щодня. Бережіть себе та своїх близьких.

 

- Ситуація у Кривому Розі стабільна і перебуває під повним контролем Військової адміністрації та ЗСУ. Місто живе та працює.

 

- Шановні земляки! З 27 травня 35 тисяч криворізьких сімей вже отримали безкоштовні продуктові набори від міста. Це були найбільш незахищені категорії. Це не іноземна гуманітарка, це допомога з міського бюджету. Військова адміністрація разом із міською владою продовжує роботу для допомоги людям в умовах воєнного стану. Нами ухвалено рішення про другий етап такої допомоги. З 28 червня, тобто із завтрашнього дня, допомогу зможуть отримати ще 56 тисяч криворізьких сімей. Це:

- люди з інвалідністю ІІ групи внаслідок загального захворювання;

- непрацездатні люди з інвалідністю ІІІ групи внаслідок загального захворювання;

- люди зі статусом «Діти війни»;

- пенсіонери, які отримують мінімальну пенсію та менше.

 

Шановні криворіжці, допомогу можна буде отримати щодня, зокрема й у вихідні. З 08.00 до 17.00, у 28 пунктах видачі у всіх районах міста. Список пунктів опублікований у мене раніше. Також ви можете подивитися його на офіційному сайті міськради. Там також вказані телефони пунктів. Але якщо виникнуть питання з видачі продуктових наборів, то можна звертатися до міського Контакт-центру за телефоном 15-20. Також переконливе прохання – не треба всім приходити в перший день, не треба створювати черги, наборів точно вистачить на всіх. Гарантую. Не поспішайте, бережіть себе.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: