Брифінг начальника Військової адміністрації Кривого Рогу О.Вілкула на вечір 29 травня

ВАЖЛИВО
29.05.22 - 21:44

Начальник Військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул – про ситуацію на Криворіжжі станом на вечір 29 травня.

ГОЛОВНЕ:

 

- Тиждень був дуже напруженим як загалом у нашому напрямку, так і для Кривого Рогу. Двічі протягом тижня Кривий Ріг зазнавав ракетних ударів. У середу на територію одного з промислових підприємств були прильоти трьох крилатих ракет. Були руйнування, але обійшлося без жертв. Вчора після 20:00 ворог вдарив кількома ракетами по території одного з промислових підприємств промзони Кривого Рогу. Завод практично знищено. Усю ніч та ранок підрозділи рятувальників ліквідовували пожежу та інші наслідки. Слава Богу, також обійшлося без жертв, зараз це вже точно. Усі завали розібрані.

 

- Ворог продовжує вести обстріл по всій лінії зіткнення. При цьому окупанти застосовують усі види ракетних систем залпового вогню, ствольну артилерію, танки, міномети та бойову авіацію. Продовжують застосовувати заборонені Женевською конвенцією касетні та фосфорні боєприпаси. Під удари підпадають мирні населені пункти.

 

– Сьогодні ворог вів обстріли в районі населених пунктів Трудолюбівка, Мала Шестірня, Добрянка, Князівка, Токарево. Було тричі обстріляно Зеленодольську громаду. Постраждалих немає.

 

- Протягом тижня також було обстріляно Мар'янське, Кошове, околиці Апостолового, Велику та Малу Костромку, Нововоронцовку, Осокорівку, Новоолександрівку та інші населені пункти. Внаслідок обстрілів, у тому числі, пошкоджено дитячий садок, церкву, житлові будинки. Орки просто продовжують тактику випаленої землі. На жаль, є поранені серед мирних жителів.

 

- Водночас, ситуація на нашому криворізькому напрямку фронту залишається хоч і напруженою, але стабільною та контрольованою. Наші Збройні Сили виявляють справжню мужність та героїзм та успішно виконують поставлені бойові розпорядження.

 

- Було проведено успішну контратаку на півдні від Кривого Рогу. Знищено 63 окупанти та 19 одиниць ворожої техніки, у тому числі сучасні танки Т-72, ​​реактивну систему залпового вогню «Град», артилерію, гелікоптери та один літак СУ-35. Дякуємо за мужність та відвагу нашим солдатам!

 

- Продовжуємо серйозне зміцнення наших позицій на всіх лініях оборони та допомогу нашим частинам із матеріально-технічним забезпеченням.

 

– До міста продовжують прибувати біженці. Всього на території міста вже понад 45 тисяч лише офіційно зареєстрованих переселенців, а реально ця цифра понад 60 тисяч.

 

- Незважаючи на всю складність ситуації, вся критично важлива інфраструктура міста працює стабільно. Продовжуємо поповнювати у місті стратегічний запас  продуктів та медикаментів.

 

- Учора, на честь Дня міста, ми включили фонтани. Дуже приємно було бачити, як багато криворіжців з дітьми прогулювалися біля них. Фонтани будуть працювати щовихідні з 10:00 до 21:00.

 

 - Із чергових мирних перемог: десятирічна криворізька спортсменка, вихованка ДЮСШ №10 Емілі Клименко здобула, вдумайтеся – 12 золотих медалей у двох міжнародних турнірах з плавання, що проходили у Чехії. Вітаю!

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: