Брифінг начальника Військової адміністрації Кривого Рогу О.Вілкула на вечір 30 червня

ВАЖЛИВО
30.06.22 - 22:43

Начальник Військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул – про ситуацію на Криворіжжі станом на вечір 30 червня.

Головне:

 

- Завдяки вмілим діям ЗСУ наші частини продовжують не лише тримати оборону, а й проводять успішні операції щодо подальшого звільнення захоплених окупантами населених пунктів Херсонської області. За інформацією Генштабу ЗСУ, на нашому напрямку звільнено та взято під контроль населений пункт Потьомкине. Це близько 20 кілометрів на південь від Зеленодольська. Ворог зазнав значних втрат у живій силі та техніці. Давайте скажемо спасибі нашим воїнам за виявлені мужність та героїзм. Бої насправді тривали кілька днів, але успіх на нашому боці. Упевнений, що крок за кроком буде звільнено і Херсонщину, і всю територію нашої рідної України.

 

- Окупанти продовжують обстріл по всій лінії зіткнення. У Криворізькому районі ворог кілька разів обстріляв Зеленодольську громаду та Зеленодольськ із різних видів артилерії та РСЗВ. Орки знову цілилися по мирних об'єктах – у Великій Костромі вдарили прямо по центру села, є руйнування. На території громади – удар по об'єкту енергетичної інфраструктури. Також – по сільськогосподарському підприємству. Внаслідок потрапляння снаряду та пожежі знищено склад із 40 тоннами зерна, а також 15 одиниць сільгосптехніки. Дякувати Богу, жертв немає.

 

- У Кривому Розі та районі обстановка зберігається повністю стабільною та перебуває під повним контролем Військової адміністрації та ЗСУ. Уся критично важлива інфраструктура, комунальні підприємства та міський транспорт працюють стабільно.

 

- Триває видача криворіжцям безкоштовної допомоги від міста, видано ще 5944 продуктові набори. З урахуванням першого етапу вже понад 59 тисяч криворізьких сімей отримали допомогу від міста.

 

- У Кривий Ріг продовжують прибувати біженці. Сьогодні нам вдалося евакуювати до Кривого Рогу ще 23 особи з окупованих населених пунктів Високопілля, Ольгине та Архангельське Херсонської області. Приїжджають люди і з інших областей. Загалом зараз у нашому місті вже майже 52 тисячі лише офіційно зареєстрованих переселенців, реальна цифра – понад 65 тисяч.

 

- Про наших «мирних» героїв. Працівники нашої «Швидкої допомоги» - фельдшер Анатолій Подлєсних та водій Андрій Бреус за виявлену мужність, за евакуацію та допомогу пораненим нагороджені медалями Міноборони "За сприяння ЗСУ". Мужні люди. Пишаємося.

 

- І про наші мирні перемоги. В Угорщині на міжнародних змаганнях з настільного тенісу спортсменка із ДЮСШ №8 Дар'я Ковальова взяла «бронзу». А юна криворожанка Яна Іщенко – вихованка ДЮСШ №5 – перемогла у міжнародному конкурсі «Україна єднає світ», який проходив у Польщі. Вона стала найкращою серед більш ніж 120 учасників конкурсу у номінації «Сучасна хореографія». Вітаю спортсменів та тренерів!

 

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: