Брифінг начальника Військової адміністрації Кривого Рогу О.Вілкула за підсумками 14 серпня та тижня

ВАЖЛИВО
14.08.22 - 21:51

Начальник Військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул – про ситуацію на Криворіжжі за підсумками цього тижня.

ГОЛОВНЕ:

 

- Оперативна обстановка на нашому напрямку фронту протягом цих семи днів була напруженою, але ситуація - повністю під контролем Збройних сил України.

 

- За інформацією Оперативного Командування «Південь», лише за цей тиждень на нашому напрямку штурмова авіація, ракетно-артилерійські та інші підрозділи української армії знищили: ворожий командно-спостережний пункт батальйонної тактичної групи 217-го парашутно-десантного полку;. пункт управління 49-ї ворожої армії; командно-спостережний пункт батальйонної тактичної групи 76-ої десантно-штурмової дивізії орків. Ворог отримав від нашої авіації низку потужних ударів по опорному пункту біля села Андріївка та по скупченню сили і техніки біля Брускинського. Знищено чимало броньованої та автомобільної техніки, а також декілька ворожих складів боєприпасів. На додаток наші воїни напередодні Дня молоді влучно заземлили черговий беспілотник «Орлан-10». Це – гарний подарунок, хлопці! Дякуємо нашим військовим за мужність та героїзм!

 

- Основні зусилля противника продовжують зосереджуватися на утриманні займаних позицій і недопущенні просування наших військ. Також ця безумна орда продовжує тероризувати обстрілами мирні громади в результаті чого гинуть цивільні, знищується інфраструктура, горять поля з врожаєм. 

 

- Сьогодні на нашому напрямку у Криворізькому районі орки обстріляли Широківську громаду. Без втрат. І декілька разів - Зеленодольську громаду.

 

Останній раз о 19-10 ворог зі ствольної артилерії обстріляв відкриту територію села Велика Костромка Зеленодольської громади. В результаті обстрілу було пошкоджено будинки, лінію електропередач та сільхозпостройки. Постраждалих серед мирного населення не має. Проводиться перевірка.

 

Нікопольський район – три обстріли за ніч та ще три – декілька годин тому. Вночі по місту Нікополь - 20 прильотів зі ствольної артилерії. Пошкоджено 17 багатоповерхових та приватних будинків, школу, магазини, газопроводи та електромережі. Без втрат. О 19-14 ворог здійснив три постріли по береговій лінії поблизу с. Іллінка Марганецької міської ТГ. О 19-42 -ще три постріли поблизу с. Придніпровське Червоногригорівської  селищної ТГ. Попередньо – без втрат.

 

По мирних кварталах міста Марганець – 30 прильотів із «Градів» вночі. Поранення отримав 69-річний чоловік, його госпіталізовано. Пошкоджено понад 10 приватних будинків та електромережі. Біля шостої вечора – ще один обстріл з «Градів», 20 реактивних снарядів. Минулося без постраждалих, руйнування з’ясовуються.

 

О 17-27  відбувся обстріл з РСЗВ «Град» - близько 20 пострілів – також по території території с. Іллінка Нікопольського району. Горить суха трава на відкритій території прибережної зони поза межами населеного пункту. Наші рятівники працюють. Наслідки з’ясовуються.

 

- У самому Кривому Розі всі комунальні та оперативні служби працюють у штатному режимі. Забезпечена нормальна діяльність всієї інфраструктури, комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ. Ситуація в місті повністю контролюється Військовою адміністрацією та ЗСУ.

 

- І про наші мирні перемоги. У німецькому Гамбурзі непереможний криворізький «Халк» Ігор Шевадзуцький здолав американця Кевіна Джонсона. 32-річний криворіжець здобув ювілейну 10-ту перемогу. Вітаю!

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: