Брифінг начальника Військової адміністрації Кривого Рогу О.Вілкула за підсумками 17 липня і тижня

ВАЖЛИВО
17.07.22 - 22:24

Начальник Військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул – про ситуацію на Криворіжжі за підсумками цього тижня.

Головне:

 

На нашому напрямку ситуація на фронті продовжує залишатися стабільно напруженою. За даними МО України, ворог зосередив зусилля на недопущенні подальшого наступу наших частин. У свою чергу всі наші частини та підрозділи діють мужньо та злагоджено. Ведеться успішна боротьба з ДРГ окупантів. Наша артилерія та авіація завдає точних ударів по складах боєприпасів та живій силі супротивника. Ворог також став застосовувати дрони-камікадзе, але їх, як і безпілотники орків, також збивають наші воїни. Загалом ситуація на нашій ділянці фронту перебуває під контролем ЗСУ, а окупанти продовжують зазнавати втрат у живій силі та техніці.

 

Ворог продовжує злочинну тактику обстрілів мирних громад. Йей тиждень був дуже напруженим. У Криворізькому районі під обстріл орків протягом тижня потрапили Апостолівська, Зеленодольська та Широківська громади. Житлові будинки, ліцей, спортивна школа, аптека, сонячна електростанція, поля із пшеницею – ось стандартні цілі орків. Ворог завдав ударів і по сусідньому Нікопольському району, а по Нікополю випустив одразу 53 ракети з «Градів» прямо по житловому масиву. На жаль, є загиблі та поранені. Також були обстріли зі «Смерчів» у районі Володимирівки та Олександрівки Миколаївської області. Це лише за 20 км від Кривого Рогу. Сьогодні у Криворізькому районі ворог обстріляв околиці Апостолівської громади. Без втрат.

 

У самому Кривому Розі ситуація стабільна і перебуває під повним контролем Військової адміністрації та ЗСУ. Усі органи влади чітко виконують свої обов'язки. Забезпечено стабільну роботу всієї важливої   інфраструктури, соціальних служб, комунальних підприємств та міського комунального транспорту. Продовжується поповнення стратегічного запасу міста продуктами та медикаментами. Опорним лікарням міста цього тижня ми передали шість сучасних машин швидкої допомоги. Раніше Військовою адміністрацією міста вже було передано до наших військових частин 30 автомобілів «швидкої» та інше обладнання. Також продовжуємо надавати допомогу військовим іншим автотранспортом, спецобладнанням, формою та багатьом іншим. До нашої частини ДСНС учора передали 6 сучасних спеціально обладнаних автомобілів. Раніше рятувальникам було передано ще 12 імпортних спецавтомобілів.

 

Системно продовжується посилення оборони міста на всіх периметрах. Нами закуплено додаткову техніку – 10 екскаваторів. Місто допомагає військовим і будматеріалами та іншою технікою.

 

У самому Кривому Розі триває надання містом допомоги тим, хто її потребує. Безкоштовні продуктові набори від міста на другому етапі отримали вже понад 44 тисячі криворізьких сімей. А загалом отримали таку допомогу вже майже 80 тисяч сімей.

 

 До міста продовжують прибувати біженці. Офіційно зареєстровано у місті понад 54 тисячі переселенців Реальна цифра переселенців у Кривому Розі вже близько 70 тисяч осіб.

 

Кривий Ріг продовжує надавати допомогу прифронтовим та фронтовим громадам Криворізького району та звільненій частині Херсонської області продуктовими наборами, будматеріалами та багатьом іншим.

 

На АрселорМіттал відновлено виробництво ще на одному прокатному стані. Перше замовлення для прокатників – арматура перетином 16 мм.

 

Про наші мирні перемоги. У фінал Всесвітніх ігор-2022 з таїландського боксу пройшов спортсмен з нашої криворізької спортивної школи №6 Олександр Єфименко. Відмінний результат!

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: