Будівництво на "Металурзі": на західній трибуні залили фундамент, на східній - готовий каркас

БЛАГОУСТРІЙ
23.04.21 - 15:27

На стадіоні "Металург" будівельні роботи йдуть за планом. На західній трибуні влаштування фундаменту виконали на 100%. На північній і південній трибунах роботи виконані на 70%. На східній трибуні облаштовують металевий каркас та заливають елементи».

Про це розповів Олексій Ятін, заступник директора компанії «БудІнвест», яка виконує реконструкцію криворізької арени.

 

Нагадаємо, за проєктом мають звести глядацькі трибуни, підтрибунні приміщення, чотири башти входів/виходів на трибуни, внутрішні інженерні мережі, системи для безпеки проведення матчів та функціонування стадіону, електронне табло, сучасне ігрове поле, система освітлення, під’їзні шляхи та паркувальні місця. Будівельники зведуть 4-поверхівку, де буде конференц-зал, приміщення для журналістів, коментаторські, VIP-зона та диспетчерська, з якої керуватимуть  медіа-системами. Під трибунами розмістять спортивні зали, роздягальні та тренерські. Можна буде займатися важкою атлетикою, боксом, фітнесом, різними видами боротьби.
 

Для розвитку спортивної інфраструктури нашого міста поєднали можливості Програми президента «Велике будівництво» та Стратегії мера Костянтина Павлова з розвитку Кривого Рогу.

 

Перебіг реконструкції проконтролювали представники обласної та міської влади.

 

«Такого масштабного будівництва стадіону в нашій області ще не було, - нагадав Микола Лукашук, голова облради. - Цей стадіон відповідатиме четвертій, елітній категорії УЄФА. Це дасть можливість Кривому Рогу стати туристичним магнітом у галузі індустріального туризму і проводити змагання світового рівня».

 

"Інвестиції - це нові робочі місця, розвиток інфраструктури та доходи в місцевий бюджет. На новій арені проводитимуть матчі сучасних європейських команд та українських зірок. Цими прикладами надихатимуться вихованці дитячо-юнацької спортивної школи», - впевнений перший заступник голови ОДА Володимир Орлов.

 

Нардеп Юрій Корявченков додав: «Буде зроблено сучасний стадіон з біговими доріжками. А оскільки він належить ДЮСШ № 1, тут облаштують зали для заняття різними видами спорту для дітей».

 

«Торік Кривий Ріг назвали «Містом європейського спорту». Завдяки будівництву та реконструкції нових спортивних об'єктів, як-от стадіон «Металург», наше місто не тільки підвищує свій статус, але й створює додаткові можливості для занять фізкультурою та спортом десятків тисяч криворіжців", - зауважив заступник мера Кривого Рогу Сергій Мілютін.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: