Бюджет Кривого Рогу на 2021 рік прийнятий. Куди витрачатимуть гроші?

ВАЖЛИВО
23.12.20 - 11:58

Сьогодні на сесії міськради депутати прийняли міський бюджет Кривого Рогу на 2021 рік. Його основний пріоритет - соціальна підтримка криворіжців і розвиток міста. 

Мер Кривого Рогу Костянтин Павлов наголосив, що бюджет збалансований і його основний пріоритет - продовження соціальної підтримки криворіжців, галузей охорони здоров'я та освіти, розвиток транспортної та дорожної інфраструктур, реалізація інвестиційних проєктів з енергоефективності.

 

Значну частину міського бюджету-2021 займають видатки соціального характеру - заробітна плата працівникам шкіл та інших бюджетних установ, оплата енергоресурсів і комунальних послуг лікарень, амбулаторій, закладів освіти; забезпечення всіх криворіжців безкоштовним проїздом у міському комунальному транспорті, збільшення вдвічі допомоги на компенсацію підвищення тарифів, інші соціальні виплати жителям - це 5,7 млрд грн (84% бюджету).

 

Детальніше про міський кошторис:

 

1. Дохідна частина бюджету-2021 становить 7,6 млрд грн. Обсяг видатків відповідає доходам і становить 7,6 млрд грн. Бюджет розвитку міста складе 653 млн грн.

2. Виділено кошти на ремонт доріг і утримання дорожної інфраструктури - 364 млн грн. При цьому, як і було передбачено Програмою Костянтина Павлова, велика частина з них (близько 193 млн грн) піде на ремонти переважно внутрішньоквартальних доріг, що було побажанням багатьох криворіжців.

3. На благоустрій міста виділять 400 млн грн, в тому числі буде розпочато проєкт реконструкції привокзальної площі в Довгинцівському районі, капремонти мереж зовнішнього освітлення, капітальний ремонт понад 100 ліфтів у багатоповерхових будинках криворіжців.

5. На енергоефективні заходи в багатоквартирних житлових будинках, капітальний ремонт ОСББ з міського бюджету виділять 58,8 млн грн.

6. Продовжать програму оновлення міського комунального транспорту - передбачена закупівля 50 сучасних трамваїв.

7. На ремонти закладів освіти, закупівлю для них сучасного обладнання закладено 33,3 грн. Планують провести у всіх установах поточні ремонти, а в 16 - капітальні. При цьому збережено безкоштовне харчування для учнів 1-4 класів та учнів пільгових категорій усіх шкіл міста, а в дитячих садах батьки будуть оплачувати лише 50% вартості харчування дітей.

8. Повністю буде забезпечена діяльність усіх дитячо-юнацьких спортивних шкіл, від фінансування яких давно відмовилася держава. На це передбачені 143 млн грн. А на підтримку спортсменів і тренерів додатково виділені ще 1,5 млн грн.

9. Будуть цілком профінансовані безкоштовні для криворіжців медичні програми "Здоров'я нації", "Стоп інфаркт", продовжені програми безоплатного зубопротезування для пільгових категорій і офтальмологічної допомоги.

10. Відремонтують 7 лікарень і відкриють 6 нових амбулаторій.

 

Мер Костянтин Павлов наголосив: «У бюджеті міста максимально враховано найголовніше - інтереси криворіжців, їх соціальний захист і підтримка. У той же час, бюджет максимально збалансований за всіма макропоказниками. Підкреслю, що ми приймаємо «рамковий» бюджет, за основними параметрами. Він був підготовлений і опублікований ще до прийняття державного кошторису та обласного бюджету, який також будуть приймати 23 грудня. Тому міський бюджет Кривого Рогу буде уточнено і доопрацьовано на лютневій сесії міськради».

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: