Бюджет Кривого Рогу: освітлення, благоустрій парків і скверів, ремонти доріг

ВАЖЛИВО
27.12.18 - 10:22

Учора на сесії міської ради прийняли міський бюджет на 2019 рік.

Серед статей головного кошторису міста на розвиток та утримання доріг, придбання спецтехніки закладено понад 315 млн. грн.

Рекордна сума - 318 млн.грн. - виділяється на освітлення міста, благоустрій парків і скверів, дренажних насосних станцій, ремонт контейнерних майданчиків.

Серед наймасштабніших дорожніх проектів - продовження ремонту дорожнього покриття по вулиці Сергія Колачевського, закінчення робіт по вул. Толстого.

У розробці перебувають проекти по вулицях Едуарда Фукса, Січеславській, Кирило-Мефодіївській, від площі Володимира Великого до 30-річчя Перемоги.

У планах - ремонт дороги від проспекту 30-річчя Перемоги до вул. Спаської.

 

«Ми плануємо закрити повністю ділянку від площі Володимира Великого, закінчуючи Кирило-Мефодіївською. Таким чином, з урахуванням ремонту Волгоградської, у нас від 95-го кварталу буде нова дорога. Крім того, триватиме будівництво дороги, яка з'єднує мікрорайони Сонячний з Ювілейним", - сказав Іван Карий, директор департаменту розвитку інфраструктури міста.

Велику частину міського ресурсу спрямують на ремонти внутрішньо-квартальних доріг і облаштування тротуарів.

"Продовжимо системну роботу з ремонту ліфтового господарства. Наступного року плануємо капітально відремонтувати 100 ліфтів. У межах програми кредитного договору КП «Міський тролейбус» з Європейським банком реконструкції та розвитку виділять кошти на придбання 50 сучасних комфортабельних тролейбусів, закладаємо гроші на капремонт 5 трамваїв і будівництво 4 тролейбусів з дизель-генераторною установкою», - сказав заступник мера Олександр Катриченко.

Директор департаменту фінансів Олена Рожко підкреслила: «Поряд з пріоритетною соціальною спрямованістю, бюджет-2019 передбачає майже вдвічі збільшення інвестування в розвиток кожної галузі. Ми дивимося на перспективу і в 2019 році буде реалізовано багато важливих проектів з розвитку Кривого Рогу".

Таким чином, на ремонти доріг, модернізацію освітлення, розвиток транспортної інфраструктури передбачено 1,5 млрд. грн.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: