Це наш спосіб життя: у Кривому Розі 90-річна мати й 70-річна донька активно тренуються у парку Героїв

СОЦІУМ
22.06.22 - 16:51

Тамарі Семенівні – за 90. Щодня вона разом з 70-річною донькою Наталією займається скандинавською ходьбою. Сучасний гардероб і яскрава палітра кольорів завжди вирізняє їх у натовпі. Жінки мешкають в Металургійному районі, тому для тренувань обирають парк Героїв.

Скандинавську ходьбу криворожанки освоїли два роки тому. Ініціатива була мамина, каже пані Наталія.

 

«Мамі подарували палиці, показали як ходити, і вона почала. Я раніше займалася різними видами спорту, але потім теж прийшла до скандинавської ходьби. Все життя зранку роблю енергетичну руханку. Встаю  о 5 годині ранку. Бо треба приготувати сніданок, зробити до того зарядку і потім бігти на роботу. Швидкість життя змушує бути такою», - розповіла криворожанка.

 

Тамара Семенівна - медпрацівник, виростила трьох доньок. Раніше займалася бігом та гімнастикою, а от теперішнє захоплення - сюрприз від долі та чудова альтернатива лікам. 

 

«Для мене це вже життєва необхідність, яка дає опору. Можу рано встати, взяти палиці и піти прогулятися. Навіть якщо снігу багато, я все одно піду. Це вже просто моє життя», - поділилася жінка.

 

Активна по життю пані Наталія досі працює провідним інженером з охорони праці підприємства «Криворіжтепломережа». Донедавна ще й допомагала доньці з маленькою онукою.

 

«Я намагаюся ходити 10 000 кроків на день. Якщо ж не виходить, то я присідаю. Намагаюся щодня. Влітку ходжу постійно. А взимку мене рятувало ще й те, що палиці не ковзають, можна спиратися. Коли в місті через ковід були проблеми з транспортом, я виходила на годину раніше й пішки - на роботу», - розповіла пані Наталя.

 

Здоровий спосіб життя і помірне харчування – ось рецепти бадьорості та секрети довголіття жінок. Вони натхненні, мріють і будують плани на майбутнє.

 

«Матуся дуже багато читає. Якщо не принесеш їй свіжу пресу - це лихо. Я ж дуже хочу вивчити англійську мову та вдосконалити її», - поділилася пані Наталія.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: