Це перший транш з резерву міського бюджету з початку епідемії, - криворізькі медики про нові ШВЛ

ЗДОРОВ'Я
24.06.20 - 15:02

Як ми вже писали, до Кривого Рогу надійшла велика партія апаратів штучної вентиляції легень експертного класу та 10 моніторів хірургічного спостереження за хворими, які перебувають в палатах інтенсивної терапії. Кошти на придбання медобладнання виділило місто.

«Це - перший транш, який виділили з резервного фонду міського бюджету на початку епідемії. Перші 4 із 24-х апаратів ми отримали на минулому тижні. Сьогодні надійшла основна партія - 20 ШВЛ, а також 10 моніторів. Крім того, 7 апаратів отримали з області. Найближчим часом проведуть інсталяцію обладнання», - зазначив начальник управління охорони здоров’я Костянтин Мурашко.

 

Відтепер відділення реанімації інфекційної лікарні забезпечене на високому рівні.

 

«Ще з початку пандемії ми провели ревізію обладнання, яким можливо надавати допомогу пацієнтам з Сovid-19. Вірусна пневмонія має свої особливості, і якщо проводити штучну вентиляцію легень таким хворим, вона потребує особливих режимів і не всі апарати ШВЛ можна використовувати для надання такої медичної допомоги. Тому дуже важливо, що завдяки допомозі міста до нас надходять апарати сучасного інтелектуального рівня», - підкреслила в. о. директора інфекційної лікарні Олена Партоєва.

 

Нагадаємо, що з початку пандемії базова інфекційна лікарня вже отримала, за підтримки благодійних фондів, громадських організацій, місцевого та інших бюджетів 2 портативних УЗД-апарата, 13 кисневих концентраторів, 2 пересувних рентген-діагностичних комплекси, що дозволяють проводити рентген-дослідження важкохворим пацієнтам без транспортування до рентгенвідділення, монітори пацієнта. За рахунок коштів резервного фонду місцевого бюджету, вже придбали 4 апарати ШВЛ, ще один подарований фондом Ріната Аметова.

 

За фінансової підтримки міста, інфекційна лікарня придбала вкрай необхідне обладнання - ЕКГ, дефібрилятор, опромінювачі, дистилятори, інфузомати, дозатори, насоси та функціональні ліжка для реанімаційного відділення. Волонтери посприяли у забезпеченні закладу пральними машинами, холодильниками, біохімічними та іншими аналізаторами, пульсоксиметрами. У лікарні встановлені та працюють 3 дезинфекційні рамки. Всього до медичних закладів Кривого Рогу їх надійшло 20.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: