Чат-бот від ЦВК: все, що ви хотіли знати про місцеві вибори-2020

АКТУАЛЬНО
11.10.20 - 9:05

З 7-го жовтня Центральна виборча комісія запустила чат-бот у Телеграм. Він надає довідкову інформацію стосовно місцевих виборів 25 жовтня 2020 року.

Про це повідомила пресслужба ЦВК.

 

Скористатись ботом можна за посиланням. Крім Телеграм, чат-бот буде також доступний у Фейсбук.

 

Для зручності користувачів інформація у чат-боті систематизована по блокам: для виборців, членів комісій, кандидатів та політичних партій.

 

Зокрема, виборці матимуть змогу не тільки отримати у доступній формі майже будь-яку інформацію, пов’язану з майбутніми виборами, а й швидко знайти місце розташування виборчої дільниці, де вони мають голосувати.

 

Важливо, що чат-бот стане в нагоді й виборцям з інвалідністю. Адже його програма дозволяє перевірити доступність всіх без винятку приміщень, де відбуватиметься голосування.

 

Для членів виборчих комісій, кандидатів та політичних партій чат-бот має стати своєрідним путівником на весь час виборчої кампанії.

 

Усі користувачі чат-боту ЦВК зможуть підписатися на календар виборів. А також скористатися пошуковою системою, що пришвидшить отримання необхідної інформації.

 

“Чат-бот Комісії стане ще одним важливим інструментом для підвищення правової культури громадян. Він буде в нагоді як виборцям, так і решті учасників виборчого процесу. Особливої актуальності запровадження цієї комунікаційної системи набуває і в контексті зміни виборчого законодавства, що своєю чергою потребує серйозної просвітницької роботи в суспільстві”, – наголосив член ЦВК Андрій Гевко, який координує питання щодо організації підготовки та забезпечення реалізації заходів з підвищення правосвідомості, правової культури та відповідальності виборців.

 

Програмне забезпечення чат-боту ЦВК розроблене в межах проєкту “Підвищення кібербезпеки і прозорості виборчих процесів в Україні”, який Координатор проектів ОБСЄ в Україні реалізує спільно з ЦВК.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: