Через постійні "мінування", криворізькі школярі навчатимуться дистанційно. В.о. міського голови Юрій Вілкул провів нараду із силовими відомствами міста

ВАЖЛИВО
25.01.22 - 9:26

У вівторок, 25 січня, надійшло чергове повідомлення про мінування всіх шкіл Кривого Рогу. Керівництво міста та керівники силових структур обговорили це гостре питання, яке торкнулося не лише Кривого Рогу, а й усієї України - системні загрози з мінування навчальних закладів.

Юрій Вілкул звернувся до поліції, СБУ та інших правоохоронних органів з проханням докласти всіх можливих зусиль і навести порядок для відновлення стабільного навчання у школах міста. 

 

 

«Школи міста, педагоги повністю готові у повному обсязі забезпечувати навчальний процес. Ситуація з мінування шкіл викликає як соціальну напруженість, занепокоєння та незручності батьків, нервує дітей й, звичайно, суттєво впливає власне на навчальний процес та освоєння дітьми знань. Однак, навіть такі фактори не можуть переважити головного – належної безпеки дітей. Прошу вас якомога швидше розібратися з ситуацією, яка склалася, для продовження безпечного навчання наших школярів у звичному режимі», - зазначив Юрій Вілкул.

 

У той же час, аби захистити школярів від будь-якої загрози їх життю та здоров’ю, силовики вбачають за необхідне перевести навчальний процес на дистанційне навчання до стабілізації ситуації, як це було зроблено у Миколаєві, Черкасах, Бердянську та інших містах країни.

 

Відповідне рішення прийнято міською комісією з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Дистанційне навчання триватиме до особливого розпорядження.

 

Весь січень хвиля загроз терактів поширюватиметься по всій країні. Лише за 24 січня надійшли повідомлення про мінування шкіл та дитсадків у Запоріжжі, шкіл у Бердянську, Харкові, Одесі, Кривому Розі, Чернігові, Черкасах. Також, в Миколаєві повідомили про мінування міськради, а в Житомирі і Полтаві повідомили про мінування лікарень, дитсадків, шкіл і торгових центрів.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: