Чи є тобі 18? У Кривому Розі 15 продавців притягнули до відповідальності за продаж алкоголю та цигарок дітям

АКТУАЛЬНО
13.06.19 - 17:50

Цьогоріч правоохоронці виявили 15 фактів продажу алкоголю та цигарок неповнолітнім. Робоча група у складі представників управління розвитку підприємництва, служби у справах дітей, департаменту освіти і науки, відділу з питань взаємодії із правоохоронними органами, ювенальної превенції проводить обстеження торговельних об’єктів в Інгулецькому та Довгинцівському районах.

«Я обов’язково вимагаю паспорт. Навіть не просто фото з телефону, а сам документ. Дорослим кажу, якщо бачу, що вони беруть цигарки підліткам, щоб не купували їх», – каже продавчиня Тетяна.

 

Такої принципової позиції має дотримуватись кожен продавець. Протидія продажу алкоголю і тютюну неповнолітнім – один із напрямків діяльності міської робочої групи. 

 

«Особливу увагу приділяємо в канікулярний період. Завдання робочої групи в тому, щоб у самих продавців виховувати соціальну відповідальність, бо вони завдають шкоди дітям», – наголошує начальник відділу організації підприємництва міського управління розвитку підприємництва Майя Борисенко.

 

15 таких прецедентів виявлені вже цього року. Порушників притягнули до відповідальності.

 

«Матеріали всі направлені на розгляд до адміністративних комісій за місцем мешкання продавців. Частково вже на них накладені адміністративні стягнення, де є рішення адміністративних комісій. Матеріали направлені до державної фіскальної служби для накладення подальших санкцій на суб’єктів підприємницької діяльності», – зазначив старший інспектор ювенальної превенції Криворізького відділу поліції Вадим Полохало.

 

«Для самого суб’єкта господарювання штраф за таке порушення складає щонайменше 6800 гривень. Відповідно, з позбавленням ліцензії чи то на алкогольні напої, чи на тютюнові вироби», – додала Майя Борисенко.

 

Утім, і такі доволі суворі санкції не дають 100-відсоткового результату. Купити випити чи закурити, кажуть неповнолітні, в місті – не така вже й велика проблема.

 

Служба у справах дітей звертається до містян із проханням повідомляти про випадки продажу алкоголю і тютюну неповнолітнім за телефонами гарячих ліній: 74-46-91, 74- 81-36.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: