Чим дихають криворіжці? У нашому повітрі - перевищення діоксиду сірки, азоту, пилу й оксиду вуглецю

ЕКОЛОГІЯ
25.08.20 - 14:44

З 17 по 23 серпня проводили аналіз даних з автоматичних постів стану атмосферного повітря у Кривому Розі, і знову зафіксували перевищення шкідливих речовин, - повідомляє Аналітичний відділ якості атмосферного повітря Кривого Рогу.

На ПАС № 2 (перехрестя вул. Кармелюка та Панаса Мирного) Південного ГЗК минулого тижня - перевищення середньодобових концентрацій діоксиду сірки в 1,02-1,14 раза.

 

На ПАС № 3 (район с. НКГЗК) Південного ГЗК, який почав працювати з 21 серпня після заміни радіорелейного обладнання, зафіксували перевищення середньодобових концентрацій оксиду вуглецю у 1,7 раза та пилу у 1,3 раза. 

 

Крім того, фахівці спостерігали у цій точці перевищення разових концентрацій оксиду вуглецю в 1-1,3 раза. Під час перевищення був північно-західний напрямок вітру.

 

На точці по вул. Ландау, 2а «АрселорМіттал Кривий Ріг» було перевищення максимально-разової концентрації оксиду вуглецю в 1,02 раза при південно-західному вітрі.

 

На ПАС № 1 «Кривий Ріг Цемент» цілий тиждень спостерігали перевищення середньодобових концентрацій діоксиду азоту в 3,5-4,7 раза та максимально-разової концентрації у 1-1,4 раза при переважному південно-східному вітрі.

 

Нагадаємо, з 6 серпня у місті проводять державну повірку усіх стаціонарних постів спостереження, а саме пиломірів та газоаналізаторів.

 

Фото з сторінки Аналітичного відділу якості атмосферного повітря Кривого Рогу у фейсбук.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: