Ціни лізуть угору: у лютому бензин та дизпальне можуть зрости до 40 гривень за літр

АКТУАЛЬНО
24.01.22 - 13:13

Експерт паливного ринку дав свій прогноз ціни на пальне в роздрібних торгових точках. Він вважає, що бензин та дизельне паливо різко подорожчають уже на початку цього тижня.

Директор "Консалтингової групи А-95" Сергій Куюн пов'язує майбутній різкий стрибок цін на бензин та дизпальне з понеділка, 24 січня, зі зниженням курсу національної валюти України та зростанням цін у світі на нафту.

 

Перший раз прайс на заправках різко зміниться вже з 24 січня у зв'язку з запровадженням в Україні держрегулювання цін на пальне, яке виходить тричі на місяць (1, 11 та 21 числа).

 

Так, 20 січня нафта пробила 90 доларів за барель, що показало зростання з початку року майже на 15%.

 

"На гривню з початку року зміцнів долар, на 1,2 грн – євро. Оптові ціни на бензин і ДП на внутрішньому ринку додали 2,50 грн/л. Прогноз по колонках з понеділка: плюс 1,45 грн/л за бензином та 1,85 грн/л за дизпаливом" , - розповів експерт.

 

За прогнозами експертів, в лютому ціни на бензин та дизпальне можуть зрости до 40 гривень за літр, тоді як вартість автомобільного газу підскочить до 25 гривень за літр.

Далеке зростання пов'язане вже з курсом валют і ціною на нафту. І там, і там - прогноз несприятливий. Тому, який там далі рекорд буде поставлений - життя покаже, - резюмують фахівці.

 

Джерело - Апостроф. ua

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: