Цифрові водійські права та техпаспорт. Криворізькі автомобілісти, реєструйтесь на тестування новації!

КОРИСНО
12.12.19 - 12:53

Міністерство цифрової трансформації з 16 грудня почне тестування бета-версії мобільного додатку «Дія», повідомляють у Мінцифри.

У цьому додатку будуть доступні цифрові водійські права і техпаспорт авто.

 

Тестування програми буде закритим. Подати заявку можна за посиланням. 

 

З-поміж усіх добровольців оберуть 20 тисяч водіїв, які отримають доступ до додатку.

 

Пройти ідентифікацію тестувальники зможуть через BankID. Верифікація даних посвідчення відбуватиметься за допомогою QR-коду.

 

Тестування додатку триватиме до кінця 2019-го. За цей період Мінцифри спільно з партнерами вивчатиме та аналізуватиме відгуки, аби виправити всі недоліки додатку. 

 

Нагадаємо, цифрові водійські права і техпаспорт планували запустити у середині грудня. Про це розповів перший заступник голови Мінцифри Олексій Вискуб, передає «Громадське».

 

Завантажити документи можна буде в застосунок «Дія» на смартфоні. Цифрові водійські права та техпаспорт стануть першими функціями нової програми.

«Перший реліз мобільного застосунку запрацює з водійськими правами та техпаспортом. Фактично, їх показують патрульній поліції, яка має планшети, підключені до відповідного реєстру. Так, поліцейські за допомогою QR-коду на правах перевірять у відповідному реєстрі, що машина належить вам і ви маєте права», — коментує Олексій Вискуб.

Цифровими в додатку також мають стати студентський квиток, податковий номер і паспорт. У 2020 році планують також запустити цифровий паспорт громадянина. Він не замінятиме оригінал під час складних процедур, але дозволятиме, наприклад, сісти в потяг. 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: