Цими вихідними юних криворіжців запрошують відвідати художній курс "Чарівна петриківка"

КУЛЬТУРА
20.03.19 - 12:46

У суботу, 23 березня, криворіжців запрошують відвідати художній курс для дітей "Чарівна петриківка" від Центру громадських ініціатив.

"Петриківка - наче світ у світі, що відображує невидимі грані і творить окрему неповторну реальність краси природи та української душі, - впевнені організатори. - Цікавий, автентичний, неповторний – це про петриківський розпис, який став настільки популярним, що сформувався в окрему художню школу і напрям, А ще цікаво, що пензлики для розпису майстри роблять самі, з котячої шерсті, фарби для розпису ніколи не змішують, а малюнок нерідко може виконуватися пальцями. Секрети розпису майстри передають своїм учням, дітям, і таким чином мистецтво продовжує жити".

 

Художній курс «Чарівна петриківка» розрахований на дітей віком від 9 до 16 років.

Секретів давнього рукомесла навчатиме криворізька художниця, майстриня петриківського розпису Віра Єрифа.

Заняття відбуватимуться щосуботи о 12.00 у Центрі громадських ініціатив (вул.Чкалова, 1Б, Центрально-Міський район) за сприяння БФ "Громадська ініціатива мешканців Кривбасу".

Реєстрація на курс - за тел. 098 390 48 29.

 

Усіх зацікавлених цим унікальним мистецьким напрямком, який є культурним надбанням Дніпропетровщини, чекають на безкоштовні заняття.

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: