Де найкращі перукарі? У Кривому Розі! А хто це сказав? Журі конкурсу WorldSkills Ukraine!

КОНКУРС
12.12.19 - 13:10

У листопаді в Кривому Розі відбувся І відбірковий етап Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності WorldSkills Ukraine – 2019. 

Це наймасштабніше змагання з робітничих професій серед учнів професійно-технічних навчальних закладів, студентів та молодих працівників віком від 18-ти до 24-х років.

 

За підсумками регіонального відбору WorldSkills Ukraine 2019 у Дніпропетровській області, у компетенції "перукарське мистецтво" перше місце посів студент криворізького Міжрегіонального центру професійної перепідготовки звільнених у запас військовослужбовців Іван Лисенко, - повідомляє міський департамент освіти і науки.
 

На II місці - Кам'янський центр підготовки і перепідготовки робітничих кадрів.

III місце - у Дніпровського центру професійно-технічної освіти туристичного сервісу.

 

Як ми писали, Worldskills Ukraine – це частина міжнародного конкурсу, відомого майже 70 років. Ці змагання проводять у 74-х країнах світу. У 2016 році Україна стала членом Worldskills International.

Сам конкурс проходить у два етапи: відбірковий та фінальний. Участь у регіональному відборі взяли більше 80-ти учасників, які представляли різні куточки Дніпропетровщини. Конкурсанти демонстрували свої професійні навички, виконуючи практичні завдання в умовах обмеженого часу. Журі оцінювало майстерність учасників у обслуговуванні залізничного транспорту, зварювальних, електромонтажних, слюсарних і токарних роботах, транспортуванні вантажів, водних технологіях, експлуатації важкої техніки, кладці цегли, кулінарному, перукарському та кондитерському мистецтвах.

 

Захід організовує Міністерством освіти і науки України, за підтримки генерального партнера конкурсу WorldSkills Ukraine – 2019 компанії «Метінвест».

 

Фото зі сторінки департаменту освіти.

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: