День розпочався з обшуків: Держбюро розслідувань веде обшуки в силових підрозділах Кривого Рогу

ТЕРМІНОВО
31.07.19 - 13:54

Як нам стало відомо, сьогодні в місцевій прокуратурі № 1 та Криворізькому відділі поліції проводять обшуки співробітники Державного бюро розслідувань.

Ситуацію прокоментувала на своїй сторінці у фейсбук перший заступник директора ДБР Ольга Варченко.

 

«День розпочався з обшуків. Зараз проводимо їх у місцевій прокуратурі, двох відділах поліціі Дніпропетровської області, а також на товарній біржі спільно з прокурорами Генеральної інспекції Генеральна прокуратура України та співробітниками Служба безпеки України.

 

Причина: перевіряємо та встановлюємо обставини кримінального правопорушення, ймовірно вчиненого прокурором згаданої прокуратури.

 

А тепер – деталі справи. Прокурор місцевої прокуратури Дніпропетровської області перевіряється на причетність щодо незаконного продажу через товарну біржу майна, на яке суд наклав арешт. Мова йде про посіви сільгоспкультур на 420 га землі. Прокурор знехтував рішенням суду щодо цього майна, у якому чітко вказано, що арешт має на увазі цілковиту заборону будь-кому розпоряджатися цими посівами у будь-який спосіб до оприлюднення остаточного рішення у кримінальному провадженні.

 

Він особисто уклав угоду купівлі-продажу з фізичною особою й продав заарештовані посіви за 882 тисячі гривень. Що цікаво, арешт на посіви суд наклав за клопотанням цього ж прокурора.

 

Отже, зараз слідчі Центрального апарату ДБР проводять досудове розслідування. Санкція частини 3 статті 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років», – інформує Ольга Варченко.

 

Відзначимо, в Криворізькому відділі поліції ситуацію не коментують. Поки що немає коментарів і з місцевої прокуратури № 1.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: