День тиші минув без порушень. Сьогодні службу несуть близько тисячі криворізьких правоохоронців

ВАЖЛИВО
06.12.20 - 9:37

Протягом учорашнього "дня тиші” до поліції Кривого Рогу повідомлень про порушення виборчого законодавства не надходило, - заявили у КВП. - До несення служби з охорони публічної безпеки та порядку на виборчих дільницях сьогодні приступили близько тисячі правоохоронців. 

Як ми повідомляли раніше, від початку виборчої кампанії до поліції Кривого Рогу надійшло 282 заяви та повідомлення про порушення виборчого законодавства. Склали 21 протокол про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з виборчим законодавством. До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесли відомості щодо 8 кримінальних проваджень щодо виборчого процесу.

 

Сьогодні на 294 дільницях відбувається повторне голосування за кандидата в мери. Напередодні виборчі дільниці отримали 484,8 тисячі бюлетенів.

 

До виборчого бюлетеня включено Костянтина Павлова та Дмитра Шевчика - виборці Кривого Рогу обиратимуть між кандидатами, які отримали другий і третій результат за результатами голосування на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року (після зняття з перегонів чинного мера Юрій Вілкула).

 

Нагадаємо, Криворізька міська ТВК призначила повторне голосування на виборах міського голови зі значним порушенням строків, встановлених Виборчим кодексом (12 листопада замість 6 листопада). Це було пов’язано з судовими оскарженнями з боку довірених осіб кандидата Дмитра Шевчика (“Слуга народу”). Але більшість позовів представники кандидата програли у судах, включаючи апеляційні інстанції, лише в одній зі справ суд зобов’язав міську ТВК розглянути скаргу довіреної особи кандидата. Після завершення судових процесів, повторне голосування було призначено на 6 грудня.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: