День жалоби. 5 років тому російські війська розстріляли наших бійців в Іловайському коридорі. Фото 18+

ЖАЛОБА
29.08.19 - 8:58

Сьогодні у Кривому Розі – День жалоби. У місті приспустять Державний Прапор України на установах та будівлях органів державної влади, обмежать розважально-концертні заходи й спортивні змагання.

Сьогодні до монументів полеглих бійців міська влада, родичі загиблих та побратими, представники громадськості покладуть квіти. 

 

Патріотичні організації Кривого Рогу зберуться біля Стели Героїв на 95-му кварталі, згадають вояків та провідають їхні могили на цвинтарі.

 

П'ять років тому, 29 серпня, наш 40-й батальйон "Кривбас" втратив 21-го бійця. Є хлопці, яких і досі шукають як безвісти зниклих, і криворіжці моляться за їхнє повернення.

 

Нагадаємо, 29 серпня 2014 року розпочався вихід українських військових з оточення під Іловайськом на Донеччині.

 

Регулярні частини збройних сил Росії, що вторглися до України, обстріляли коридор, яким, за домовленістю, мали виходити українські бійці.

 

Лише за офіційними даними, тоді загинули 366 українських військових і правоохоронців, 429 були поранені, 128 потрапили в полон, 158 вважають зниклими безвісти.

 

Днями президент підписав Указ про встановлення 29 серпня Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

 

Ця дата, 29 серпня, з 2015 року у Кривому Розі є Днем скорботи за загиблими в зоні проведення антитерористичної операції.

 

Її затвердили Статутом територіальної громади Кривого Рогу для вшанування пам’яті всіх військовослужбовців-учасників АТО на сході України та ООС у Луганській і Донецькій областях.

 

Вся Україна сьогодні схиляє голови перед пам'яттю наших мужніх оборонців...

 

Ми пам'ятаємо!

 

Як ми писали раніше, у березні в Кривому Розі у кінотеатрі «Олімп» представили нову книгу воїна АТО, молодшого сержанта Романа Зіненка "Війна, якої не було. Хроніка Іловайської трагедії".

 

Сьогодні у кінотеатрі "Олімп" покажуть українську кінострічку "Іловайськ 2014".

 

Відео, зняте після розстрілу в Іловайську, дивіться нижче.

 

 

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: