Держгеонадра пропонує збудувати біля Кривого Рогу «наноферму» з виробництва енергосховищ

АКТУАЛЬНО
27.01.21 - 12:58

Найближчим часом на електронні торги виставлять кілька перспективних ділянок для видобудку корисних копалин. 

Державна служба геології та надр та урядовий Офіс із залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest представили вільні для придбання на е-аукціонах ділянки надр з покладами критичних і стратегічних корисних копалин. За їхніми оцінками, розробка цих родовищ може принести Україні понад 10 млрд. доларів.

 

Усього в атласі представили майже 30 перспективних ділянок з покладами кольорових, рідкоземельних матеріалів та інших корисних копалин: літію, титану, урану, нікелю, кобальту. Одне з таких родовищ розташоване у Кривому Розі.

 

Першими представили ділянки з покладами літію, на аукціон виставлять сім.

 

Також представили лоти з кольоровими металами – нікель, кобальт, хром, мідь, молібден. Запаси видобудку становлять: по нікелю – 215 тис. т, кобальту – 8,8 тис. т, оксиду хрому – 453 тис. т, прогнозні щодо оксиду хрому – 3,12 млн т, міді – 95 тис. т.

 

На аукціон виставлять об’єкти рідкоземельних і рідкісних металів – танталу, ніобію, берилію, цирконію, скандію. Запаси оксиду танталу, ніобію, берилію враховують на шести родовищах, видобуток здійснюють на двох. На 15 лютого запланований аукціон щодо однієї з ділянок. Загалом на аукціон виставлять три об’єкти.

 

Із золоторудних лотів врахували сім родовищ.

 

«Україна має реальні шанси бути обраною для будівництва наступної гігафабрики з виробництва електромобілів на Житомирщині або «наноферми» з виробництва енергосховищ під Кривим Рогом», – зазначив Роман Опімах.

 

Держгеонадра має намір залучити інвесторів до розроблення цих видів корисних копалин на прозорих аукціонах.

 

Джерело - ресурс GMK Center.

 

Фото на прев'ю з мережі Інтернет.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: