Дешевше - дітям? Директор будівельного підприємства на Дніпропетровщині махлював на ремонті школи

КРИМІНАЛ
07.02.20 - 9:53

Слідчі довели, що директор підприємства під час ремонту даху однієї із шкіл використав будівельні матеріали набагато дешевші від вказаних у документах, а різницю від їхньої вартості привласнив, – повідомляє відділ комунікації поліції Дніпропетровської області за матеріалами слідчого управління.

Згідно з будівельним проєктом та звітними будівельними документами, товщина металочерепиці на даху школи мала бути 0.55 мм, натомість товщина укладеного даху – 0.45 мм.

 

При цьому підприємство-підрядник надало документи про те, що укладена ними металочерепиця нібито від провідного виробника та має найвищу якість.

 

Слідчі відібрали зразки укладеної покрівлі та надали їх на вивчення офіційному імпортеру відомої торгової марки – виробника металочерепиці. Представники підприємства-імпортера надали висновок про те, що вказані зразки не є виробом їхньої торговельної марки і не відповідають необхідним якісним характеристикам.

 

Директору підприємства-підрядника повідомили про підозру у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем. Обвинувальний акт направили до суду.

 

Наразі слідчі вивчають обставини участі у злочині замовника робіт – керівника відділу освіти однієї із районних рад та фахівця-будівельника, який здійснював технічний нагляд за будівництвом.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: