Деякі криворізькі лікарні досі не отримали ні договорів із НСЗУ, ні фінансування

АКТУАЛЬНО
11.02.22 - 12:11

Попри запевнення МОЗ, що з 5 по 10 лютого всі лікарні отримають кошти, низка міських лікарень і досі не отримала ні підписаних договорів від НСЗУ, ні належного фінансування. Хоча всі лікарні Кривого Рогу своєчасно подали заявки до НСЗУ й отримали позитивні висновки, - заявив очільник міського управління охорони здоров'я Костянтин Мурашко.

«Усі лікарні Кривого Рогу своєчасно подали заявки до НСЗУ задля підписання пакетів з медпослуг. І всі заклади отримали підтвердження від Національної служби щодо відповідності їхніх пакетів чинним вимогам. На сьогодні, на жаль, частина  лікарень, попри позитивний висновок за наданими заявками, все ще очікують на підписання договорів з НСЗУ. Тому гостро стоїть питання надходження коштів, гарантованих Урядом. На сьогодні, лікарні №1, 11, 17 і пологовий будинок заробітну плату виплатили за рахунок власних залишків за минулий період, однак кошти в 2022 році досі не отримали. У той  же час, лікарня №7 не отримала ні договору  від НСЗУ, ні коштів», - поінформував Мурашко.

 

Нагадаємо, з 1 квітня 2020 року - початку другого етапу медичної реформи - всі лікарні в Україні є самостійними суб'єктами господарювання та мають фінансуватися згідно з укладеними договорами з державного бюджету - Національною службою здоров'я України. Головне, що непокоїть медиків країни зараз - забезпечення виплати зарплат за новою постановою Кабміну, яка передбачає підвищення базової заробітної плати медпрацівникам закладів охорони здоров’я державної та комунальної власності, порядку їх нарахувань, термінів виплат.

 

Міське управління охорони здоров’я неодноразово зверталося до МОЗ та НСЗУ з вимогою негайно вирішити цю ситуацію та виплатити кошти лікарням міста. Щоб забезпечити криворізьких медиків, які відповідають вимогам нового рівня оплати праці, треба понад 16,3  млн. грн.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: