Деякі з собак, яких потруїли на Східному в Кривому Розі, одужують у ветклініці

ПРИГОДА
11.02.20 - 15:15

Як ми писали, днями на мікрорайоні Східному невідомі потруїли собак біля нещодавно встановлених для них будок. Чотирьох тварин вдалося врятувати, вони перебувають у ветклініці. Обурені місцеві мешканці написали заяву до поліції. Поліція зареєструвала цей випадок.

«Ми дізналися, що біля магазину помирає собака в конвульсіях. Дівчата одразу пішли його шукати, але не знайшли. Також зникли близько 10 безпритульних собак. Наступного дня вранці ми вийшли перевірити, де вони. На місці було лише двоє, інших знайти не могли. Одна з цих тварин падала, у неї йшла піна з рота, були помітні ознаки отруєння», – розповіла нашим журналістам волонтерка Анастасія Іванова.

 

Поки волонтерки намагалися впіймати тварину, щоб відвезти до клініки, знайшли ще трьох отруєних собак. 

 

Безсилих хвостатих доправили до ветклініки. Там підтвердили – тварин отруїли дешевим медичним препаратом, який є у вільному продажу в аптеці. Отруєння супроводжується епілептичними нападами, судомами, ураженням центральної нервової системи.

 

Якщо тварині вчасно не допомогти, вона загине.

 

«Це дуже хворобливий стан, тварини страждають, помирають у муках. Це негуманно, такі дії повинна припиняти поліція. У даному випадку собаки потрапили в середньо-важкому стані. Вчасно відреагували мешканці Кривого Рогу, тому тваринам надали потрібну допомогу. Зараз вони у стабільному стані, критичні моменти минули», – зазначив завідуючий ветеринарною клінікою Віктор Корольков.

 

Важливо, що жертвами отрути можуть стати не тільки тварини-безхатьки, а й домашні улюбленці. Тож ветеринари радять власникам чотирилапих завжди мати в аптечці спеціальні препарати і не зволікати з візитом до лікаря. 

 

Віктор Корольков також додав, що в аптеках продають препарат піридоксин В6. Його необхідно колоти тваринам в розрахунку 1 мл/ кг ваги тіла внутрішньо у м’язи.

 

Нагадаємо, в Україні за знущання над тваринами передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність, залежно від тяжкості завданої шкоди.

 

Фото ТРК "Рудана".

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: