Діло Труба! ВР проголосувала за перезапуск ДБР та звільнення його директора Романа Труби

ТЕРМІНОВО
03.12.19 - 12:22

Верховна Рада України ухвалила законопроєкт, який передбачає перезапуск Державного бюро розслідувань та звільнення керівництва органу, зокрема і директора Романа Труби. - ТСН.

За відповідне рішення проголосували 250 депутатів. Протягом 5 днів президент має призначити виконувача обов’язків директора Бюро.

 

Правка про звільнення керівництва ДБР була затверджена комітетом з питань правоохоронної діяльності на засіданні 13 листопада.

 

Також будуть оголошені конкурси на керівні посади в Бюро. До складу конкурсної комісії, яка обиратиме директора ДБР, увійдуть по 3 представники від Верховної Ради, Кабміну та Президента України.

 

Нагадаємо, напередодні депутати з фракції "Голос" зареєстрували альтернативний законопроєкт, який передбачав звільнення Романа Труби із посади директора ДБР, однак у першому читанні був підтриманий президентський варіант.

 

Зрештою, правка про звільнення керівництва ДБР була врахована до другого читання.

 

Раніше очільник ДБР звільнив голову пресслужби ДБР Андрія Мальчика. Співробітники відомства вважають, що це сталося через оприлюднення новини про відкриття справи на колишнього президента Петра Порошенка за заявою екс-чиновника часів Януковича Андрія Портнова.

 

Згодом Труба " звільнив ще чотирьох керівників управлінь ДБР, назвавши це "ротацією". Після цього заступниця керівника ДБР Ольга Варченко звинуватила його у зловживанні владою. 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: