Діставайте вудки! Сезон літньої риболовлі на Криворіжжі відкрито

АКТУАЛЬНО
14.06.19 - 11:07

Рибальський сезон — відкрито. Період нересту на криворізьких водоймах завершився, тож рибалки вже готують улюблене знаряддя.

Риболовля — не лише варіант дозвілля. Це спорт, плацдарм для досягнень та відповідальне хобі. Рибальський сезон відкрито, тож рибінспектори наголошують на обов’язковому виконанням певних норм та правил. У Кривому Розі — чимало водойм, де затяті рибалки відточують свою майстерність, - Карачунівське, Каховське, Дніпровське та Південне водосховища.

«Просимо особливу увагу приділяти чистоті прилеглої території. Рибою з водойми харчується ледь не половина криворіжців. Не можна використовувати моторні човни, які мають мастило або бензин, двигуни внутрішнього згоряння повністю під забороною. Згідно з правилами, які є у нашій державі, дозволяється лише аматорська риболовля», — пояснює заступник командира громадського формування «СПИС» Андрій Кантилович.

 

Працівники рибоохоронного патруля повідомляють, що в порівнянні з минулими сезонами, випадки незаконного вилову риби стали рідшими. У місті створюють умови, щоб рибалки могли займатися улюбленою справою, не порушуючи закону.

«На даний момент ми встановили буйки в певних місцях. Є зони, за які категорично заборонено виходити. Рибалки, які порушуватимуть закон, смітитимуть — негайно отримуватимуть відповідну реакцію. Для них вилов риби на цій території надалі буде під забороною», — зазначив охоронник ДПП «Кривбаспромводопостачання» Сергій Мирний.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»