"Дія" вже в дії? Електронний сервіс звинуватили у зливі даних 26 мільйонів українських водіїв

РЕЗОНАНС
12.05.20 - 11:50

СБУ розпочала слідчі дії щодо роботи Telegram-бота, який злив дані 26 млн українських водіїв. У зливі інформації про своїх клієнтів звинуватили мобільний додаток «Дія» Міністерства цифрової трансформації України.

Нагадаємо, мобільний додаток був широко розрекламований (у межах програми "Держава в смартфоні"), але вже пов'язаний зі скандалами. Зокрема, правозахисники заявили, що «Дія» порушує права громадян. 

 

Тим часом розробники "Дії" поспішили заперечити свою причетність до витоку персональних даних.
 

«Учора телеграм-бот злив базу даних 26 млн водійських посвідчень. Чутки, що до цього причетна «Дія», - безпідставні», - йдеться у повідомленні електронного сервісу.

"Дія" не має бази даних і не накопичує таку інформацію. Обсяги інформації, доступної у боті, в десятки, а то й сотні разів, перебільшує ту, з якою працює Дія. Аналіз бота свідчить про використання старих баз даних, які вже не один рік доступні в Даркнеті. Наприклад, в боті доступні паролі «Вконтакте», Linkedin", - відповіли розробники ресурсу.
 

«Незаконне використання персональних даних громадян недопустиме. Службою безпеки України розпочаті слідчі дії щодо роботи телеграм-бота та доступних в ньому персональних даних», – йдеться у повідомленні СБУ.

 

Джерела - УНН, Главком.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: