Для біорізноманіття. В українську дельту Дунаю привезли 23 диких коники з Латвії

ЕКОЛОГІЯ
29.03.19 - 14:20

В українську дельту Дунаю прибули дикі коні з Латвії. 

Це перший прецедент для півдня України – з Латвії до українського села Орлівка на Одещині природоохоронці завезли 23 диких тварини породи Польский коник, - повідомляє природоохоронна організація Rewilding Ukraine.

 

Вони допоможуть створити і підтримувати наші мозаїчні ландшафти. Такий природний випас сприятиме збереженню біорізноманіття в Дунайській дельті.

 

26 березня партія коней прибула у складі трьох родин, здолавши довгу дорогу з Латвії.

 

Незважаючи на тривалу поїздку, яка зайняла майже три дні і три ночі, всі тварини здорові і добре перенесли переїзд.

Тож незабаром граційні тварини оселяться на просторах української дельти Дунаю, сприяючи збереженню біорізноманіття регіону шляхом природного випасу.

 

Після 30-денного карантину в Орлівці, три родини Коників будуть переселені в різні частини дельти.

Одна родина залишиться у верхній дельті. Тут заплавна екосистема складається в основному з прирусолового лісу (в дельті Дунаю збереглися одні з останніх в Європі галерейних лісів).

Друга родина оселиться в Екопарку «Картал». Третю перевезуть у зовнішню дельту, що представляє собою в основному заплавний ландшафт.

 

Витривалі Коники, які мешкали в Латвії в дикій природі, добре підходять для життя в дельті і звикли захищатися від хижаків.

 

Як порода, Коники подібні до нині вимерлого дикого євразійського коня, відомого як тарпан. Як і їхній пращур, вони досить легко пристосовуються до жорстких кліматичних і суворих погодних умов. Адаптовані до життя в дикій природі, Коники можуть переносити періоди обмеження кількості їжі, також вони мають надзвичайно стійку імунну систему.

Коні цієї породи невисокі - в холці досягають 130-140 см, їхня маса в середньому становить 300-400 кг. Породі властиві сильна і кремезна будова тіла, невелика, але досить масивна голова, прямий або трохи горбоносий профіль. Коники можуть змінювати відтінок масті в залежності від сезону: влітку вони темніші і коричневі, а до зими світлішають.

 

Rewilding Europe - європейська природоохоронна організація, яка працює у більш ніж 10 країнах, впроваджуючи у своїй роботі підхід рівайлдингу (відновлення правильних природних умов).

Фото Rewilding Europe.

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: