Для екомоніторингу викидів «АрселорМіттал Кривий Ріг» створять експертну групу

ЕКОЛОГІЯ
05.12.19 - 9:35

На Дніпропетровщині створять експертну групу для екомоніторингу заводу «АрселорМіттал Кривий Ріг», - повідомляють у ДніпроОДА.

«АрселорМіттал Кривий Ріг» – перший забруднювач повітря в області. Наразі над виправленням ситуації спільно працюють Дніпропетровська ОДА та представники підприємства. Як завод виконує взяті на себе зобов’язання із покращення екоситуації, тепер перевірятиме експертна група. До неї залучать учених, представників влади, підприємства, громадськість.

 

Про це заявили на нараді з екологічної діяльності «АрселорМіттал Кривий Ріг» у Дніпропетровській ОДА.

 

«Турбота про екологічну ситуацію в регіоні – мій особистий стратегічний пріоритет, - підкреслив голова ДніпроОДА Олександр Бондаренко. - Першочергове завдання – знизити шкідливі викиди у повітря, аби мешканцям області стало легше дихати. Наразі з основними забруднювачами обговорюємо швидкі та довгострокові сценарії екоінвестицій у модернізацію виробництва. Конкретні пропозиції чекаємо й від «АрселорМіттал Кривий Ріг». Підприємство пообіцяло скласти відповідний графік, в якому визначить обсяг коштів для реалізації екологічних програм та чіткі терміни виконання кожного кроку».
 

Для незалежного контролю за виконанням підприємством запланованих кроків зі зниження шкідливих викидів у повітря створять розширену робочу групу.

 

До її складу увійдуть громадські організації, представники наукових інституцій Кривого Рогу, облдержадміністрації та заводу.

«До кінця 2019-го запланували узгодити з «АрселорМіттал Кривий Ріг» графік з технологічної модернізації підприємства та покращення екологічної ситуації в регіоні. Щокварталу незалежні експерти відвідуватимуть завод для моніторингу виконання взятих на себе зобов’язань», – сказав Олександр Бондаренко.

 

«АрселорМіттал Кривий Ріг» відкритий до співпраці та конструктивного діалогу з владою та громадськістю. За 14 років роботи компанії в Україні нам вдалося зменшити обсяг викидів в атмосферу на 50%. Але розуміємо, що треба зробити ще більше. Попереду – велика інвестиційна програма з модернізації виробництва та охорони навколишнього середовища. Постійна взаємодія з громадськістю і представниками влади сприятиме більш ефективній реалізації цієї стратегії», – зазначив в.о. генерального директора підприємства Олександр Іванов.
 

Як свідчить світова практика, зазвичай підприємства інвестують в екопрограми від 10 до 20% власного прибутку.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: