Для Кривого Рогу обіцяють закупити трамваї, тролейбуси, вагони, - Мінінфраструктури

АКТУАЛЬНО
20.11.20 - 10:22

18 українських міст, в тому числі й Кривий Ріг, поділять 200 млн. євро на оновлення громадського транспорту. Про це повідомили в пресслужбі Міністерства інфраструктури України.

У Мінінфраструктури заявили, що готові до підписання в грудні фінансової угоди з Європейським інвестиційним банком щодо проєкту "Міський громадський транспорт України II". Сума угоди складе 200 млн. євро.

Проєкт передбачає оновлення парків громадського транспорту у 18 українських містах.

 

Попередньо, учасниками проєкту стануть: Кривий Ріг, Сєвєродонецьк, Вінниця, Ужгород, Черкаси, Кременчук, Біла Церква, Мелітополь, Кам'янське, Хмельницький, Тернопіль, Дніпро, Луцьк, Запоріжжя, Львів, Полтава, Одеса і Чернівці.

За словами міністра інфраструктури Владислава Криклія, проєкт "Міський громадський транспорт II" буде включати тільки підпроєкти з розвитку екологічного громадського транспорту: закупівлі трамваїв, тролейбусів, рухомого складу метрополітену і електробусів.
 

Орієнтовна загальна вартість становить понад 400 млн. євро, за які планують закупити більше 280 одиниць тролейбусів, 65 електробусів із зарядними станціями і без, 24 трамваї і близько 10 трамвайних вагонів.

За словами Криклія, передбачене будівництво і модернізація трамвайних і тролейбусних ліній, капремонт трамвайних вагонів тощо.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: