Для школярів. У Кривому Розі готові перші 10 тисяч персоніфікованих карток криворіжця

АКТУАЛЬНО
12.02.20 - 15:50

Електронний носій персональних даних - кожному школяреві. У місті невдовзі видадуть перші картки криворіжців. Їх отримають учні місцевих шкіл.

Перша партія - це понад 10 тисяч персоніфікованих багатофункціональних електронних карток, які опрацьовує спеціально створений координаційний центр.

 
   
На сьогодні прийнято понад 58 тисяч заяв від батьків на отримання учнями карток криворіжців. Більше 10 тисяч карток вже опрацьовані та готові до видачі з наступного понеділка.

 

На першому етапі користування карткою школярі зможуть безкоштовно їздити комунальним транспортом. У подальшому картка включатиме додатковий функціонал. 

 

"Усі діти отримають картку криворіжця для проїзду, харчування і відвідування позашкільних, музичних та спортивних закладів. Крім того, це корисно і для батьківського контролю, аби вони знали, чи прийшла дитина до школи, чи ні. Цей напрямок ми зараз відпрацьовуємо і найближчим часом запровадимо у життя", - каже міський голова Юрій Вілкул.

 

Координує обробку карток криворіжця спеціальний центр. Він розміщений у 109-й школі. Експерти оцінили перваги чіпованих електронних носіїв інформації та відзначають - ступінь захищеності картки не поступається банківській.

 

Нині у центрі працюють над наповненням карток та звіряють персональні дані. Кажуть, виявили цікаві збіги. 

 

"31 дитина в Кривому Розі має однакові прізвища, імена та по-батькові, понад 200 дітей - мають однакові номери у свідоцтвах, за винятком серій. Це необхідно було відстежувати, щоб усі діти потрапили в базу", - коментує Сергій Кіслов, директор 109-ої школи.

 

Завдання на часі - подбати про встановлення терміналів у школах, щоб картка виконувала весь запрограмований функціонал.

 

При втраті картки криворіжця на цьому етапі рекомендують повідомляти заклади освіти. Втрачений електронний документ анулюють і заблокують. 

 

"У таких випадках необхідно інформувати громадськість, щоб люди розуміли: якщо хтось знайде картку, її треба повернути, бо нею ніхто, крім самої дитини, не скористається", - наголошує мер.

 

У найближчих планах міста - забезпечити картками криворіжця цьогорічних першачків. 

 

 
 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: