Для створення резерву в криворізькі лікарні передали понад 300 тисяч одиниць засобів індивідуального захисту

ВАЖЛИВО
03.06.20 - 11:23

У Кривому Розі всім необхідним для боротьби з коронавірусною інфекцією, засобами індивідуального захисту забезпечені інфекційна лікарня та всі медустанови міста. Ця робота відбувається переважно за рахунок міського бюджету і благодійних фондів.

«У Кривому Розі медичні заклади системно забезпечують обладнанням, ліками та засобами індивідуального захисту. На сьогодні всі поточні потреби медиків забезпечені. Більш того, ми створюємо резерв.

 

Було закуплено і передано в лікарні міста понад 300 тисяч ЗІЗ: 140 тисяч масок, 151 захисний екран, 20 тисяч респіраторів найвищого класу захисту ФФП-3 та 5 тисяч пар рукавичок. Це дасть можливість медикам почувати себе захищеними в умовах карантину. Робота у цьому напрямку продовжується», – зазначив радник міського голови Костянтин Павлов.

 

ЗІЗ отримують всі лікарні міста, стоматологічні поліклініки, амбулаторії, пренатальний центр та пологові будинки. Минулого тижня також передали 1 550 захисних біологічних костюмів.

 

«Завдяки підтримці міста, ми одержали велику партію ЗІЗ для наших працівників, які проводять скринінг на виявлення у пацієнтів COVID-19. Цих засобів, а також спеціальних захисних костюмів, бахіл і щитків, вистачить ще на наступний місць або навіть півтора. Безпечні умови праці – запорука здоров’я медичних працівників», – сказала директорка Центру первинної медико-санітарної допомоги № 5 Анастасія Кузнецова.

 

Раніше за кошти, виділені містом на боротьбу з COVID-19, придбали засоби індивідуального захисту, дезінфекційні засоби, водонагрівачі, рециркулятори, холодильники, електрокардіограф, дефібрилятори, апарат УЗД та мобільну рентген-систему. Для підвищення захисту медиків та відвідувачів медзакладів встановили 20 нових систем аерозольного знезараження, напівавтоматичний біохімічний аналізатор. З міського бюджету виділили кошти на придбання апаратів ШВЛ – 24 штуки експертного класу та 10 апаратів ШВЛ експертного класу інтелектуального рівня. Зараз у місті лікарні забезпечені 108-ма апаратами ШВЛ, що на даний момент повністю задовольняє потреби.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: