Дні України в Словаччині. До Кривого Рогу завітала словацька делегація

КУЛЬТУРА
26.02.19 - 11:24

Днями представники словацької сторони завітали до Кривого Рогу.

Цьогоріч ця країна стала головуючою в ОБСЄ. Позаяк із 25 до 30 квітня стартують «Дні України в Словаччині», організатори заходу вбачають можливість плідної співпраці у галузі освітніх програм та культурного обміну.

«Ми дуже раді, що за п’ять років було підписано понад 15 договорів між Кошице та Кривим Рогом.

У 2017 році підписали угоду про співпрацю в спорті. Цьогоріч запрошуємо до співпраці університети, молодь та студентство», — зазначив уповноважений мера міста Кошице з розвитку співпраці з Україною Едуард Бураш.

 

 

Важливою частиною стане форум з економічної безпеки. Там свою дискусійну панель представлятиме один зі співорганізаторів — Донецький університет економіки й торгівлі. На форумі криворізькі студенти матимуть змогу побачити можливості освітньої програми Еразмус Плюс.

«Цьогоріч сподіваємося підписати договір про обмін студентами та співпрацю, спільні наукові дослідження. Ми відкриваємо дві магістерські програми у сфері економіки та енергозбереження, які дозволять нашим студентам виїжджати до Словаччини», — пояснила в. о. ректора ДонНУЕТ Оксана Чернега.

 

 

Невід’ємною складовою Днів України в Словаччині є культурні заходи.

Цього року в Кошице виступлять кілька українських колективів, відбудуться воркшопи з приготування українського борщу. У Словаччину повезе свої роботи молодий талановитий криворізький фотограф Вадим Зібров.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: