Дніпропетровськгаз збут: з 1 травня в Україні встановлять річний тариф на газ

ПРЯМА МОВА
30.03.21 - 15:07

З 1-го травня держава планує перевести всіх споживачів газу на річний контракт, згідно з яким фіксована ціна на блакитне паливо буде встановлюватися на 12 місяців. 

Про те, що означатимуть такі зміни для простих українців, розповіла нашим журналістам Тетяна Сіденко, менеджерка зі зв’язків з громадськістю ТОВ «Дніпропетровськгаз збут».

 

 

За її словами, переведення споживачів на базовий річний контракт буде здійснюватись автоматично, що позбавить від витрати часу на укладання нових договорів з постачальниками і збору необхідних документів. 

 

При цьому споживач збереже право вибору будь-якого іншого базового тарифу. Це сприятиме розвитку здорової конкуренції між постачальниками, появі цікавих тарифних пропозицій, зниженню ціни.

 

Умови оплати за газ у межах річного контракту не зміняться, залишиться актуальною оплата до 25-го числа кожного наступного місяця. Також споживачам не обов’язково буде платити наперед, якщо вони цього не бажають. 

 

Як повідомила Тетяна Сіденко, вартість газу для побутових клієнтів у межах річного контракту опублікують на сайті компанії 25-го квітня.

 

 

«Річний контракт на постачання природного газу побутовим споживачам – це, по-перше, страхування клієнтів від стрибків цін і гарантія стабільної вартості палива протягом року. Ризики, пов’язані з ціновими коливаннями, лягають на плечі постачальника, а споживач буде максимально захищеним. По-друге, це гарантія безперебійного постачання газу впродовж договірного періоду, і по-третє – прогнозовані суми в платіжках. Річний контракт дозволить українцям краще планувати свій бюджет для сплати за комунальні послуги», - резюмувала менеджерка.

Фото на прев'ю з мережі Інтернет.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: