Дніпрянин-інформатик здобув бронзову медаль на міжнародній конференції в Малайзії

ОСВІТА
25.04.19 - 10:48

Михайло Ветлужських, учень Дніпровського ліцею інформаційних технологій та учасник Малої академії наук здобув бронзу на міжнародній конференції в Малайзії. Про це повідомила прес-служба Міністерства освіти та науки України.

Учора завершилася міжнародна конференція молодих учених у м. Куала-Лумпур до якої долучилася молодь з 32-х країн світу. Україну представили 8 учасників, серед них 5 призерів. 

 

 

Михайло у категорії «Інформатика» презентував власну розроблену програму, що перекладає код однієї мови програмування на іншу за допомогою формально описаних правил. Для роботи над проектом хлопець вивчив 6 мов програмування.

 

Золото на конференції у категорії «Інженерія» здобув львів’янин Дмитро Лопушанський, який представив “Мультифункціональний пристрій для незрячих HelpyEyes”. Срібні медалі - у Павла Сливки з Чернівців та киянки Євгенії-Анастасії Рудик. Павло у категорії «Інженерія» презентував «Безконтактний детектор вібрацій», який допоможе отримувати інформацію про об’єкти та прослуховувати звуки на відстані. Євгенія-Анастасія у категорії «Математика» представила дослідження нових геометричних об’єктів. Ще одну бронзу завоювала сумчанка Дарія Тищенко за свою роботу, присвячену маловідомим методам розв’язування рівнянь.

 

 

Фото зі сторінки МОН України.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: