До 34-х тисяч гривень! Верховна Рада ухвалила закон про штрафи за перевантаження фур

ВАЖЛИВО
11.09.19 - 12:50

Парламент ухвалив в цілому законопроєкт № 1047 про збільшення штрафів за перевантажені фури. За документ проголосував 331 народний депутат. – 112-й канал.

Автори законопроєкту – 8 нардепів від «Слуги народу» на чолі з Олександром Кубраковим.

 

Законопроєкт передбачає запровадження штрафів від 8,5 до 34 тисяч гривень за перевищення допустимої ваги вантажу. Сума санкції залежитиме від того, наскільки вага перевищує норму:

 

на 5-10 % більше – штраф 8,5 тис. грн,

 

на 10-20 % більше – штраф 17 тис. грн,

 

понад 20 % – штраф 34 тис. грн.

 

Гроші, отримані від сплати цього штрафу, мають намір перераховувати до Державного дорожнього фонду.

 

Відповідальність за таке порушення нестиме власник автівки (людина або компанія) або зареєстрований користувач. Якщо йдеться про авто на єврономерах – людина, яка ввезла транспорт в Україну. Відмова сплатити штраф чи оскарження відповідної постанови – причина заборонити в’їзд іноземцю до України.

 

За законопроєктом, якщо водій пасажирського чи вантажного транспорту проігнорував прохання представника Держслужби з безпеки на транспорті зупинитися, йому загрожує штраф 3400 гривень або позбавлення права керувати на 3 - 6 місяців.

 

Перевантаження фури може бути зафіксовано автоматично. Тоді водієві надішлють постанову про штраф поштою. Якщо шофер хоче отримувати такі повідомлення на телефон чи електронну пошту – треба звернутися до МВС.

 

Нагадаємо, чинним законодавством за перевантаження фур передбачено штраф у 510-680 гивень (ч. 1 ст. 132-1 КУпАП).

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: