До 8 років в'язниці з конфіскацією майна! Уряд хоче жорсткішої кари для псевдомінерів

АКТУАЛЬНО
23.12.19 - 8:05

Псевдомінерів, які тероризують країну дзвінками та листами про замінування, будуть карати суворіше.

Кабінет міністрів вніс до Верховної Ради законопроєкт № 2642, який передбачає зміни до Кримінального кодексу України в частині посилення відповідальності за свідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян. - Громадське.

Відповідний проєкт закону зареєстрували на сайті Верховної Ради.

Ініціатором законопроєкту вказаний прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

Згідно з пояснювальною запискою, уряд пропонує встановити обов’язкове додаткове покарання у вигляді конфіскації майна за вчинення злочину.

Крім того, посилена кримінальна відповідальність стосуватиметься людей, які повідомили неправдиву інформацію про небезпеку у важливих об’єктах інфраструктури та об’єктах, що забезпечують діяльність органів державної влади, заклади охорони здоров’я, освіти.

В останньому випадку на порушників чекає позбавлення волі на строк від 4 до 8 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, за 10 місяців 2019 року правоохоронці зареєстрували рекордну кількість справ через неправдиве повідомлення про мінування — їх 1552.

Стаття 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян) передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на 2-6 років. Якщо злочин спричинив тяжкі наслідки або вчинений повторно, передбачено позбавлення волі на 4-8 років.

 

Як ми писпли, наше місто теж постійно потерпає від наслідків дій таких псевдомінерів. 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: