До Дніпра на зустріч з читачами завітає відома письменниця Дзвінка Торохтушко

АНОНС
12.02.19 - 12:23

24 лютого у Дніпрі відбудеться творчий вечір нашої талановитої сучасниці - письменниці Любов Бурак, відомої під псевдонімом Дзвінка Торохтушко або ж Питровна. Зустріч розпочнеться у центрі "Оріон" по вул Шевченка, 20. Початок о 15.00.  Вхід вільний.

Любов Бурак народилася 2 лютого 1972 року в м. Кременець. Авторка двох поетичних збірок – “Заквітну деревієм” (1993 р.), “Звуки та знаки” (1994 р.), казки “Світлячок-охоронець” (2015 р.), співавторка книги віршів “Час В” (2015 р.) та “Голос крові” (2015).  Журналістка, перекладачка. Певний час мешкала з родиною у Кам'янському (Дніпродзержинськ) на Дніпропетровщині, потім — у Кам’янці-Подільському. З 2007-го живе в Тернополі.

 

Історія Дзвінки Торохтушко почалася у Кременецькій школі №1. Цей псевдонім придумав її улюблений учитель української мови і літератури Володимир Мазурчук через балакучість і непосидючість учениці. - poglyad.te.ua.

"Насправді – рот не закривався і запитання сипались, як із дірявого мішка просо", - коментує письменниця.

У дитинстві часто потрапляла до відділку міліції через  бійки з хлопцями. Знала там кожен закуток.

У 12 років почала відвідувати гурток юних журналістів, за публікації школярам тоді платили гонорари. Почала писати піонерські статті спочатку в кременецьку газету “Прапор перемоги”, потім у тернопільські, збаразькі, шумські, рівненські видання. Однак, згідно з радянськими вимогами, один автор міг публікуватися лише раз на тиждень. Так у пригоді став псевдонім Дзвінки Торохтушко.

 

"Я – нестандартний випадок, - каже про себе літераторка. - Я - не шаблон, я - така, як я є. Люблю розсувати рамки, ламати стереотипи. Іноді це виглядає доволі епатажно, іноді навіть дещо агресивно.

Періодично в мій бік летить каміння формату: “Як можна?” і “Що вона собі дозволяє?”.  Відповідаю, що можу бути лише собою.  Я дозволяю собі бути собою. Натомість  не дозволяю бути “гробом побіленим”, не дозволяю брехні, фальші, масок на обличчі і дулі в кишені. Моя хата ніколи не скраю. Я завжди відкрита до діалогу, але категорично не приймаю ультиматумів. Навіть, якщо їх висувають високодуховні особи. Перш ніж звинувачувати в чомусь мене, спитали б: як то воно, коли чоловік і сини на війні, а ти сама з трьома дітьми, старими батьками і стовідсотковими комунальними платежами?"

 

На вірш Дзвінки "Молитва" написали пісню, яку виконуватиме гурт  “ТаРута”. Музику до цієї пісні створив композитор і волонтер Борис Севастьянов із Харкова. Зараз проводяться зйомки кліпу, режисер – тернополянин Іван Ясній, співрежисер фільму “Добровольці Божої чоти”.

 

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»