До Кривого Рогу прибули фахівці з київського Інституту серця

ЗДОРОВ'Я
05.04.19 - 15:13

До Кривого Рогу прибула команда фахівців з київського Інституту серця МОЗ під керівництвом Бориса Тодорова. У 8-й міськлікарні обстежують дітей із вадами серця, а в 9-й міськлікарні – дорослих пацієнтів.

Співпраця криворізьких лікарів із Інститутом серця триває вже 3 роки. За цей час прооперували більше 200 дітей. Консультування та операції для батьків дітей із вродженими вадами серця безкоштовні. Інколи оплачують лише витратні матеріали, яких на той час не вистачає.

 

«Ми запросили до Кривого Рогу кардіохірурга Василя Карпенка та бригаду фахівців УЗД зі своїм апаратом. Сьогодні дітей мають обстежити та відібрати тих, яким потрібне оперативне лікування. Кожного року дітей із серцево-судинними захворюваннями народжується все більше. Зараз їх уже 900. У першу чергу, в цьому винна екологія. Чим швидше їх прооперують, тим менша вірогідність, що діти житимуть у майбутньому із серцевою недостатністю». – каже дитячий кардіолог 8-ї міськлікарні Тетяна Романенко.

 

 

Мерія Кривого Рогу кілька років тому підписала меморандум з Інститутом серця. Це поклало початок міській програмі «Стоп Інфаркт».

 

 

«Приїжджаємо раз на півроку. Спочатку обстежуємо пацієнтів  із вродженими вадами серця. Часто трапляється так, що на прийомі виявляємо нові відхилення. Потім спостерігаємо тих дітей і дорослих, яким вже зробили операції раніше.

 

Наша мета – це рання діагностика, вчасне лікування й реабілітація на місці. Спочатку оглядаємо дитину тут, у Кривому Розі. Потім видаємо направлення на дообстеження у Київ. Безпосередньо в Інституті серця можемо або відкласти операцію, або призначити її негайно. Операція, яка в Німеччині коштує 35 тис. євро, у нас безкоштовна. З тих криворіжців, яких ми прооперували, 98 % повністю одужали», - говорить кардіохірург Інституту серця Василь Карпенко.

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: