До криворізької лікарні надійшов благодійний вантаж медикаментів для допомоги переселенцям

БЛАГОДІЙНІСТЬ
09.06.22 - 15:44

Антибіотики, знеболювальні, засоби для зупинення кровотечі - вантаж із необхідним медичним обладнанням надійшов до другої міськлікарні. Доставка міжнародного комплекту для екстреної медичної допомоги – проєкт реабілітаційного Центру "Вихід Є" у співпраці з німецькою благодійною фундацією.

"У співпраці з німецькою Благодійною фундацією Humedica, яка працює з 1947 року і реалізовує свої проєкти в понад дев’яноста країнах, та Реабілітаційним центром "Вихід Є", лікарня отримала міжнародний комплект для екстреної медичної допомоги. Він був розроблений ВООЗ і призначений для першочергових потреб в медико-санітарній допомозі населенню (з розрахунку 10 тисяч людей на три місяці), при різних надзвичайних подіях чи в місцях, де немає доступу до медичних закладів. Маємо плани, що ця допомога – це лише перша ластівка довготривалої та плідної співпраці Humedica для допомоги ВПО, що перебувають транзитом чи тимчасово зупинились у нашому місті", - розповів Сергій Середа, керівник БО центру «Вихід є».

 

Наповнення вантажу обговорювали з міським відділом охорони здоров'я. 

 

«Це міжнародний комплект для надання екстреної меддопомоги, який так само розрахований на 10 тисяч населення. Можемо використовувати його впродовж 3 місяців. Скерований цей пакет на надання меддопомоги мирному населенню, постраждалому від військових дій», - пояснила Олена Климович, в.о. головного лікаря 2-ої міськлікарні.

 

З першого дня війни, криворізькі медики надають допомогу постраждалим із Херсонської та Миколаївської областей. Забезпечення медзакладів усіма необхідними препаратами – на контролі у Військової адміністрації міста.

 

За словами Олени Сиротюк, завідуючої відділенням екстреної невідкладної медичної допомоги 2-ої міськлікарні, цей комплект можна його застосовувати не тільки у лікарні, а й за її межами, як мобільну допомогу. Це дуже важливо, коли медзаклад приймає велику кількість людей.

 

«Відпрацьована чітка логістика надання медичної допомоги в місті. Головне те, що лікарня в повному обсязі забезпечена медикаментами з розрахунку тримісячного запасу і харчування. Стосовно гуманіітарної допомоги, яка зараз надходить, великий важіль впливу має військова адміністрація, бо це робота з міжнародними організаціями, країнами ЄС», - каже Олена Климович.

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: