До уваги криворіжців! Якщо ви травмувалися через неприбраний сніг та ожеледицю, домагайтесь компенсації!

АКТУАЛЬНО
29.01.19 - 10:53

Останніми днями погода радує криворіжців потеплінням. Але після відлиги синоптики обіцяють нашому місту морози.

Як отримати грошову компенсацію  за травми через ожеледицю, лід та неприбраний сніг, мешканцям міста пояснюють у Першому криворізькому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Насамперед, необхідно сфотографувати місце події, щоб чітко було видно неочищену від снігу та льоду ділянку. Знайдіть свідків. Запитайте у них контактні дані, щоб за необхідності вони могли надати письмові покази. Якщо поблизу є банк чи магазин, можна скористатися кадрами відеоспостереження.

 

Викличте швидку допомогу. Вимагайте, щоб медики зафіксували причину падіння. Можна записати контакти медиків.

Зверніться для травмпункту для діагностики отриманих пошкоджень. Детально опишіть ситуацію, за якої травмувалися. Зберігайте усі документи, які підтверджують факт лікування та його вартість (рецепти, виписки з історії хвороби, чеки з аптеки, квитанції).

 

Потім необхідно з’ясувати, хто відповідальний за утримання тротуару чи дороги, де сталося травмування. Це можуть бути ЖЕК, ОСББ, комунальні служби, приватне підприємство.

Зверніться з претензією до установи, на обслуговуванні якої знаходиться ділянка, на якій ви травмувалися. 

Вкажіть у письмовій заяві витрачені на лікування кошти. Подайте позов до суду про відшкодування збитків за ушкоджене здоров’я за місцезнаходженням відповідача або за місцем проживання. Судовий збір у таких випадках не сплачується.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: