До уваги переселенців! Як проголосувати на виборах президента у березні 2019 року

ВАЖЛИВО
29.01.19 - 11:43

Понад 60% вимушених переселенців не знають, як проголосувати на виборах президента, які відбудуться 31 березня 2019 року. Процедура голосування й досі залишається для них малозрозумілою.

Як правильно зареєструватися на виборчій дільниці таким людям, з'ясовували журналісти ТРК «Рудана».

 

«Щоб проголосувати, переселенцям потрібно пройти нескладну процедуру. Для цього треба просто прийти до віддіду ведення Держреєстру виборців міста або району, в якому ви проживаєте зараз, і написати заяву. Вам видадуть тимчасове посвідчення про зміну місця голосування. При собі потрібно мати паспорт. Адреси можна знайти в інтернеті». – каже переселенка з Донецька Марія Будяк.

 

Для подачі заяв потрібен тільки паспорт, в якому вказана домашня адреса на тимчасово непідконтрольній території. Заяву необхідно подати до 25 березня поточного року. Держреєстр, у свою чергу, має розглянути документ невідкладно і за цими результатами видати людині посвідчення про тимчасову зміну місця голосування.

 

Нагадаємо, що відтепер українці загалом та мешканці Кривого Рогу зокрема, можуть перевірити свою наявність у реєстрі виборців.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: