Добро врятує світ. Як криворіжцям допомогти одне одному

СОЦІУМ
23.03.20 - 15:30

Події минулого свідчать, що коли довкола відбувається щось страшне – люди об’єднуються більше ніж будь-коли. Ресурс Platfor.ma зібрав важливі вчинки, якими ви можете допомогти своїм родичам, знайомим, сусідам чи незнайомим людям.

Допомагайте тим, хто не може вийти з дому або знаходиться в зоні ризику

Розмістіть у під’їзді оголошення зі своїми контактними даними про те, що ви готові сходити до магазину, пошти чи аптеки замість людей групи ризику чи осіб з інвалідністю.

 

Зателефонуйте старшим родичам і поспілкуйтеся з ними. Поговоріть зі своїми батьками, бабусями, дідусями, тітками та дядьками. Вони повинні знати, що вони вам не байдужі.

 

Запропонуйте свої послуги в соцмережах pro bono

Якщо ви щось вмієте, наприклад – відремонтувати кран, то ви можете запропонувати це зробити у соцмережах та допомогти тому, хто цього потребує.

 

Прикріпіть у будинку оголошення з правилами поведінки при коронавірусі

Дезінформація поширюється дуже швидко, тож маленький плакатик з правилами допоможе подолати недостовірні дані в головах мешканців.

 

Підвозьте сусідів на роботу чи куди їм треба, якщо у вас є машина

Багато людей під час обмежень на проїзд у транспорті стали заручниками ситуації, тож ви можете допомогти їм дістатися роботи.

 

Постіть не тільки погані, а й хороші новини

Важливо не панікувати при кожній новині про новий випадок захворювання на коронавірус. Тож пропонуємо поширювати та пропагувати новини, що надихають, позитивний настрій, критичне мислення та, звісно, добрі справи.

 

Підтримайте флешмоб #язалишаюсьвдома

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: