Додаткових коштів на лікування криворіжців-діабетиків міністерство не дасть

ЗДОРОВ'Я
02.09.19 - 15:31

Як ми вже писали, за ініціативи Костянтина Павлова, міське управління охорони здоров’я направило звернення до обласного департаменту і до МОЗ про виділення Кривому Рогу додаткової субвенції для забезпечення діабетиків інсуліном.

У департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА на звернення не відповіли.

 

Міністерство охорони здоров’я надіслало лист із підтвердженням, що дофінансувати державну цільову програму «Цукровий діабет» не будуть.

 

«Законом «Про Державний бюджет України на 2019 рік» передбачено медичну субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам в обсязі 55 693 млн грн, що становить 60% від потреби. Також, у складі видатків бюджетної програми за КПКВК 2311410 «Медична субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам» передбачено обсяг цільових коштів Дніпропетровської області для лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет у розмірі 64,7 млн грн, що на 5,6 млн грн менше від потреби, яка відповідно до інформації, поданої Департаментом охорони здоров’я Дніпропетровської обласної державної адміністрації, становить 70,3 млн гривень», – йдеться у листі МОЗ.

 

У Міністерстві також додали, що обсяг коштів та нерозподілених видатків медичної субвенції значно менший ніж торік, і становить 669,4 млн грн. Тому в цьому році немає можливості виділити окремо додаткову підтримку на охорону здоров’я місцевим бюджетам.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: